Postup přípravy
Krok 1: Uzenou plec dáme vařit do osolené vody, po změknutí vytáhneme, nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do vývaru dáme vařit kroupy a brambory.
Krok 3: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme k ná kostky uzeného masa. Orestujeme a přidáme do polévky. Zdobíme pažitkou.
Zveřejněno 18. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá uzená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ykQ
Moje poznámka
Rychlá uzená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ykQ
Nejnovější recepty
Makovec s hruškami
Přidáno před 3 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 58 minutami
Terezčiny ořechové muffinky
Drauska před 1 hodinou
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Vendy007 před 1 hodinou
Milčiny macešky
Lenka95 před 1 hodinou
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 2 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 2 hodinami
Café latte
nadihacek před 2 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 2 hodinami
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 3 hodinami
Tématické fráze:
kalná polévka,
uzená polévka,
jak na kalnou polévku,
aby nebyl vývar kalný,
kalný uzený vývar,
vývar z uzeného masa je kalný,
uzena polevka recept,
uzená polévka recepty,
rychlá polévka,
polevka z uzeneho,
kdyz je kalny vyvar,
kalná uzená polévka,
polevka z uzene plece,
aby vývar nebyl kalný,
uzená polévka z plece,
kdyz je vyvar kalný,
hovězí vývar aby nebyl kalný,
rychlé polévky,
bílá uzená polévka,
recept uzená polévka
Suroviny:
plec uzená,
brambory,
sůl,
kroupy,
cibule,
olej,
pažitka
Komentáře (6)
Děkuji moc za radu
Doporučuji do vody k masu přidat kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, pak celou cibuli a koření = celý pepř a nové koření (jako když vaříme hovězí polévku).
Aby uzený vývar nebyl kalný, tak kroupy zásadně vařím zvlášť (v dostatečném množství vody).
Po uvaření kroupy ještě propláchnu studenou vodou a až pak je přidám do hotového uzeného vývaru.
Nakonec přidám na kostičky nakrájené brambory, které taky vařím zvlášť v osolené vodě.
Vše ostatní podle uvedeného receptu, kterému posílám bodíka.