Švarcvaldský dort
Máte rádi kombinaci nadýchaného piškotu s čokoládovou chutí, šlehačky a ovoce? Tak to jste natrefili na ten správný recept. Švarcvaldský dort je spojení sladkého, jemného a šťavnatého v jednom. Tak se pusťte do přípravy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 194 kJ / 5 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,47 g |
| Tuky | 383,99 g |
| Vláknina | 35,20 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 592 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 469,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme se 2 lžícemi vody.
Krok 2: Vejce utřeme s cukrem do světlé pěny. Do utřené vaječné pěny vmícháme postupně vychladlé máslo, rozpuštěnou čokoládu, třešňovici, ořechy, mouku s kypřicím práškem, sůl a škrob.
Krok 3: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a naplníme ji těstem. Pečeme asi 45 minut v rozehřáté troubě na 190 °C.
Krok 4: Po upečení necháme korpus vychladnout a rozkrojíme na dvě nebo tři kola (dle velikosti formy).
Krok 5: Mezitím necháme okapat višně a připravíme smetanu, kterou vyšleháme s vanilkovým cukrem.
Krok 6: Hotovou šlehačku naneseme (cca 2 cm vrstva) na spodní díl korpusu, poklademe na ni okapané třešně, lehce je vmáčkneme dovnitř a přiložíme další díl korpusu.
Krok 7: Jakmile je dort naplněný, přikryjeme jej kusem tvrdého papíru a zatížíme větším a těžším předmětem (kilo cukru, velká konzerva,...). Necháme 1 hodinu v chladu odpočívat.
Krok 8: Po hodině odstraníme zátěž, papír i dortový prstenec a povrch a okraje potřeme zbylou šlehačkou, kterou pak ozdobíme čokoládovými hoblinami nebo nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švarcvaldský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmB5
Moje poznámka
Švarcvaldský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmB5
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 22 minutami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 4 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 5 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 5 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 6 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 6 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 7 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 7 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 9 hodinami
Tématické fráze:
švarcvaldský višňový dort,
švarcvaldský višňový dort recept,
šwarcvaldský dort,
svarcvalsky dort,
sprosté dorty,
swarcvalský dort,
jak upéct dort,
šwarcwaldský dort,
recept na dort,
švardsvaldský dort,
švarcvaldský koláč,
svarcwaldský dort,
svarvaldsky dort,
swarcvaldský dort recept,
švardvaldský dort,
švarcalský dort,
švartvalský dort,
švarcvaldské řezy,
švarzvaldský dort,
dorty recepty
Suroviny:
vejce,
cukr,
čokoláda na vaření,
máslo,
švarcvaldská třešňovice,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
škrob pšeničný,
ořechy lískové mleté,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
kompot višňový,
zdobení čokoládové
Komentáře (19)
Přidávám fotku
Fakt moc pěkný
Posílám 3. bod.