Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
S jahodovým moučníkem se trefíte do chuti snad úplně každému. Hodí se jak k pohoštění návštěvy, tak na rodinnou oslavu. Lahodné řezy s pudinkový krémem a čerstvým ovocem osloví i ty největší kritiky.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30x20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 455 kJ / 2 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,39 g |
Tuky | 84,68 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 469 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 367,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto.
Krok 3: Vlijeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C po dobu 20-30 minut.
Krok 4: Připravíme krém. Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a v kastrůlku uvaříme hustý puding. Odstavíme a necháme za občasného promíchání vychladnout.
Krok 5: Utřeme máslo a postupně k němu přidáváme studený puding (pokud by nám vadila zrníčka nebo kousíčky, můžeme propasírovat) a opatrně zašleháme také tvaroh. Dosladíme podle chuti. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí.
Krok 6: Krém naneseme na piškot. Vršek můžeme ještě ozdobit nakrájenými plátky jahod a zalít želatinou připravenou dle návodu.
Krok 7: Řezy vložíme do lednice a necháme nejlépe přes noc vychladit.
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZR9
Moje poznámka
Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZR9
Nejnovější recepty
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno před 2 hodinami
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 5 hodinami
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové noky s petrželí
mrazule před 1 hodinou
Bezlepkové kynuté koláče
Hankali před 1 hodinou
Masová směs obalená anglickou slaninou
Zabiczka před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
SaraV před 2 hodinami
Barevná bábovka s tvarohovou náplní
katerina55 před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
olivka před 2 hodinami
Nejúžasnější buchty od babičky
Jajka70 před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Zbynek Hladik před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jahod,
jahodové řezy,
jahody recepty,
moučníky z jahod,
pečeme z jahod,
řezy z jahod,
recepty jahody,
moucnik z jahod,
co z jahod,
jahodové řezy s tvarohem,
jahodový krém z čerstvých jahod,
recept z jahod,
jahodový krém se zmražených jahod,
jahody recept,
jahodový řez,
jahodové recepty,
jahodové moučníky,
řezy s jahody,
recepty s jahod,
krém z mražených jahod
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
jahody,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
želé dortové
Komentáře (23)