Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 039 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,93 g |
Tuky | 529,41 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 2,43 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 665,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka vymíchat, nechat kynout 45 minut (je možné nechat udělat těsto v pekárně - program Těsto).
Krok 2: Z vykynutého těsto vytvořit 2 kulaté bochánky, přenést na plech s pečicím papírem, nechat kynout cca 10 minut. Bochánky potřít rozšlehaným vejcem, pak posypat drobenkou. Pečeme na 160°C cca 30 minut (zkontrolovat špejlí). Po vychladnutí (nejlépe na mřížce) koláč rozříznout napůl, naplnit krémem.
Krok 3: Postup krému: ve 2 lžících mléka rozmíchat škrob. Ostatní mléko nalít do hrnce, přidat oba cukry a máslo, nechat rozpustit. Až začne mléko vařit, přidat škrob, nechat přejít varem, vychladit za občasného míchání. Šlehačku ušlehat dotuha, smíchat s vychladlým "pudinkem".
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Moje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 12 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 14 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 18 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Tématické fráze:
pařížský koláč,
tarte tropézienne,
koláč tropézienne,
pražský koláč,
pařížský jablkový koláč,
pražský koláč recept,
tropezienne,
tarte tropézienne recept,
nedělní jablkový koláč,
pařížský jablkový koláč recept,
prazske kolace,
parižsky dort,
nedělní jablečný koláč,
parižsky jablecny kolac,
pražský koláč info pečení,
tartedimanche,
pražský koláč s jablky,
pražský koláč s Majolkou®,
koláč saint tropez,
tropezienne recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
majolka,
cukr krupice,
droždí,
vejce,
mléko,
sůl,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
mouka hrubá,
skořice,
mléko,
cukr vanilkový,
moučka škrobová,
cukr moučkový,
máslo,
šlehačka
Komentáře (17)
Dík za recept.
a v knize Vladimíra Poštulky - Labužníkovy historky. V této knize autor píše o vzniku některých známých receptů.O tvém koláči ve své knize nepíše.
ať tak či onak,koláč velmi podobný tomuto nám donesla ochutnat kolegyně a byl naprosto vynikající
já ho snad budu muset taky udělat
a protože tu fantastickou chuť jsem si tímto připomněla,dávám střelhbitě další bodík