Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrabci v hrsti

Kousky kuřecího masa zabalené do anglické slaniny pečeme na lůžku z cibule a papriky. Příprava je snadná a rychlá a maso můžeme dochutit svým oblíbeným kořením. Výborné masové balíčky podáváme například s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sofie1973 sofie1973

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

2 - 3 (celkem 12 ks)

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 184 kJ /
2 195 kcal
Bílkoviny117,98 g
Tuky188,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 3,61 g
Sůl8,85 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí řízky rozkrájíme na 4 stejné díly (napůl a znovu napůl), aby z každého vznikly 4 malé řízečky. Krok 2: Každý řízeček zarolujeme do plátku slaniny. Krok 3: Na dno pekáče nakrájíme na nudličky oloupanou cibuli a papriku, na ně naskládáme "balíčky" masa. Zasypeme staročeským kořením, dáme do trouby péct na 45 minut. Krok 4: Jako příloha se hodí bramborová kaše, hranolky, brambory.

Zveřejněno 9. 9. 2011

Poznámka autorky sofie1973

Uvedené množství surovin bohatě stačí na 3 porce, ale je to tak moc dobré, že jsme to zblajzli ve dvou.

http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrabci v hrsti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1xx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrabci v hrsti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1xx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nevadilo by vam napsat, co to je to staroceske koreni? Zkaza kucharstvi jsou tyto pitome nazvy ruznych smesi, profi kuchari je urcite nepouzivaji. A take jsem v zivote nevidel bile paprikyl Znam zelene, cervene, zlute, dokonce i oranzove, ale bilou papriku jsem v zivpte jeste nevidel.

Paul Sulc: Aj u nás sa používa pojem biela paprika. Je to paprika dlhá, špicatá, veľmi svetlej žltej farby. http://www.poctivyfarmar.sk/eshop/e-958-paprika-bi... Pojem žltá paprika sa používa na papriku sýtej žltej farby , hrubostennej, a nie špicatej.

Paul Sulc: hungarian white pepper / paprika

Vypadá to lákavě. Jako začátečník určitě vyzkouším :-) Maso v pekáči se peče jen tak nasucho nebo nečím podlít? Děkuji.

Dneska sem zkusila dat misto kureciho mletou jen s cesnekem a majorankou tak uvidime :-)

dneska jsme měli k obědu,bylo tu vynikající:-K:yes:

správná a jednoduchá rychlovka:yes:

Prave to robim a som na to velmi zvedavy. Namiesto staroceskeho korenia sme pouzili gyros. Uz sa tesime na vsledok. Vyzera to zatial vyborne:yes:

beda venerabilis 10. 11. 2015 22:02
helena raunerova: Však jste to jedli, ne? Objed je zcela logický.

Omlouvám se za chyby. Ne objed, ale oběd. Děs, jak jsem mohla.

Vypadá to náramě. Dobrý tip na objed.:-D:-D:yes:

vypadá to lákavě:-):-K:yes:

Vypadá výborně a určitě i tak chutná ;)

pupovi: To mám radost:-), děkuji:-K

chutnalo, výborné! :-)

pupovi: Moc doufám, že bude chutnat:-K, děkuji.

tak jdu na to, snad to bude tak výborné, jak výborně to vypadá :-)

MajkaM: Určitě souhlasím, my tomu říkáme "blemc" a můžeme se o tu zeleninku s vypečenou šťávičkou poprat:-D:-D:-D Děkuji:-K

Vařila jsem v sobotu, k cibuli a paprice jsem ještě přidala cuketu a bylo to výborné. Té zeleniny může být klidně i víc je ještě lepší než maso.:-p:yes:

Dana61: Určitě nebudeš litovat:-p:-K:-))

sofie1973 - ti tvoji vrabci v hrsti jsou velmi zdařilí - určitě to chce realizaci:-D:yes:

Moc moc moc všem děkuju:-K:-):-8

To vypadá krásně....a musí to být mňamka:-* ....jednoduché a přitom velmi lákavé. Posílám bodík a určitě vyzkouším.:yes::yes::yes:

Taky bych jednocho chtěla chytit:-D:-p:yes:

Věřím,že tohle opravdu byla bašta:-p+18:yes:

U nás by tohle bylo pro 2, muž jí za 3 :-D:-D:-D, jinak :yes::yes::yes:

Lákavé:-p:yes:

Jana Remková: Ten recept na kuřátko taky vyzkouším:yes:

Všem moc děkuji za milá slovíčka i bodíky.:-K
Pro vseumela: staročeské koření kupuji hotové od Vitany (nevím, jestli to můžu napsat:-O) a obsahuje: sůl, pepř, sladkou papriku, majoránku, bob. list, kmín, muškátový květ, nové koření a zázvor - to vše mleté. Objevila jsem ho nedávno a zkouším do čeho půjde, je moc dobré.:-p

Aj mne sa to páči...jednoduché a určite chutné... :yes:

Staročeské koření dávám na kuře od Dobromily Retigové. Je vynikající, ale co obsahuje bych se musela podívat;-):yes:

Recept se mi moc líbí. Co obsahuje staročeské koření? Posílám bod.:yes:

ááha, to je kur ve spacáku z ánglie:-p...ale moc mu to v tom spacím vaku sluší:-p:yes:

Věrka R. 9. 9. 2011 16:12
Moc pěkný recept a ani se nedivým, že jste to všechno zblajzli, já bych nebyla jiná.

Taky se mně taková rychlovka líbí ;-):-p +1:yes:

lepší vrabec na talíři,než holub..kdo ví kde:-D:-D
pěkný receptík;-):-p:yes::yes:

:-D Jen jsme přijeli domů z práce hrozně hladoví a bylo to hrozně moc dobrý:-p

Zelenina+půl kila stehenních řízků a 20dkg slaniny sníst ve dvou?!?!?! To máte žaludek jako bulimičky...

Tématické fráze:
vrabec v hrsti, kuřecí vrabci, krůtí vrabec, kuřecí vrabec, pečení vrabci, vrabci recept, vrabec v hrsti recept, vrabci, krůtí vrabci, staročeský moravský vrabec recept, vrabec v hrsti recept z kuřecího masa, moravsky vrabec z kuřecího masa, recepty na objed, lepší vrabec v hrsti, vrabci v hrsti+recept, jak chytit vrabce, moravsky vrabec v papinaku, objed, vrabci z kuřecího masa, pečení vepřoví vrabci doba pečení

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, slanina anglická, cibule, paprika čerstvá bílá, koření staročeské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu