Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové knedlíky podle babičky

Vláčné kuličky z bramborovo-tvarohového těsta, co uvnitř skrývají poklad? To musí být přece ovocné knedlíky! Jemné těsto tak doplníme o oblíbené ovoce, povaříme a při servírování sypeme cukrem, tvrdým tvarohem a přelijeme máslem.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chlazení brambor

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení brambor)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 422 kJ /
2 730 kcal
Bílkoviny123,68 g
Tuky36,06 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 739 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy464,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Po uvaření je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Tvaroh, mouku, vejce, sůl a brambory smícháme ve vláčné těsto. Krok 3: Zvolené ovoce očistíme, popřípadě vypeckujeme. Krok 4: Z těsta uděláme placičky, plníme ovocem (meruňky, jahody, borůvky) a zabalíme do kuliček. Krok 5: Knedlíky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch, zhruba 10 minut (záleží na velikosti knedlíků). Krok 6: Knedlíky před podáváním polijeme rozpuštěným máslem, sypeme moučkovým cukrem a tvarohem. Nakonec je ozdobíme smetanou.

TIP: Jaké jsou nejoblíbenější ovocné knedlíky?

Zveřejněno 5. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoyn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoyn

Marie

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p:-p:-p vypadají úžasně!! jen se zakousnout:-8

Tyhle knedlíky máme nejradši. Už je jdu připravit. :-p

Máme moc rádi.Naposledy,když jsem dělala meruňkové knedle dala jsem meruňku trošku tvarohu a zase meruňka a zabalila do těsta.Vynikající!!!!!!!!!

:yes::yes:ty vapadají úžasně :yes::yes:

Knedlíky byly moc dobré a všichni si pochutnali:-p:-ptakže v nejbližší době budou se švestkami:-ppřidala jsem fotečky a:yes:+2

Zrovna jsem je dodělala, jsou jako vždy nejlepší... (švestkový!)

:yes:knedlíky znám a jsou nejlepší..:-*:-K

Tématické fráze:
meruňkové knedlíky z tvarohového těsta, jahodove knedliky od babičky, ovocné bramborové knedlíky od babičky, tvarohove knedlíky, těsto na meruňkové knedlíky, meruňkové knedlíky z bramborového těsta, tvarohovobramborove knedliky, tvarohové knedlíky se švestkami video, tvarohove knedliky recept, tvarohove kn, houskové knedlíky podle babiček, tvarohove knedliky s houskou, bramborové meruňkové knedlíky, tvarohové švestkové knedlíky, švestkové knedlíky z tvarohového těsta, bramborovotvarohové knedlíky, vláčné tvarohové knedlíky, ovocné knedlíky od babičky, meruňkové knedlíky od babičky, tvarohovo houskové knedlíky

Suroviny:
tvaroh, mouka polohrubá, brambory, vejce, sůl, meruňky, jahody, borůvky, tvaroh na strouhání, máslo, cukr, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu