Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 636 kJ / 1 825 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,85 g |
| Tuky | 128,12 g |
| Vláknina | 10,45 g |
| Cholesterol | 415 mg |
| Sodík | 936 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 41,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.
Krok 2: Na zbytku sádla osmažíme mouku, zalijeme troškou studené vody, důkladně promícháme a vlijeme k téměr měkkému masu.
Krok 3: Dusíme dokud nebude maso měkké, pak teprve přidáme pokrájené okurky, mrkev a hrášek, necháme provařit, dochutíme podle chuti a odstavíme z ohně.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 5. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Moje poznámka
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 1 hodinou
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 3 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 4 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 6 hodinami
Tématické fráze:
speciality z vepřoveho recepty,
blesk recepty,
speciality z veproveho masa,
recepty blesk fazolový gulaš s klobásou,
recepty blesk fazolový gulaš s klobásou,
speciality recepty,
speciality z plecka,
speciality pečená masa recepty,
speciality z masa,
časopis blesk,
maminčiny recepty fazolový guláš,
speciality z vepřového masa recepty,
bleskrecepty,
vepřove recepty speciality,
blesk,
speciality z vepřového plecka,
blesk vaše recepty,
znojemska z veproveho,
maminciny recepty hovezi po znojemsku,
speciality z vepřového masa na pive
Suroviny:
plecko vepřové,
cibule,
sádlo,
protlak rajčatový,
vývar,
mouka hladká,
okurky sterilované,
hrášek sterilovaný,
mrkev sterilovaná,
pivo světlé,
pepř,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (17)
Krom toho vepřové je mnohem stravitelnější, ono je totiž nejpodobnější našemu vlastnímu masu
Zasloužený bod přidávám, z vepřového děláme leccos, tohle nás nenapadlo.