Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublaninka

Jemné, nadýchané těsto vonící po vanilkovém cukru, je protkáno barevným a svěžím ovocem. To je bublanina, která nesmí v létě chybět na žádném stole. Ze základních surovin - vajec, mouky a cukru, připravíte dokonalý letní moučník.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 37 × 27 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie625 kJ /
149 kcal
Bílkoviny2,00 g
Tuky0,20 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 175-180 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. K bílkům přidáme vlažnou vodu a šleháme. Jakmile začne sníh tuhnout, vmícháme do něj polovinu z odváženého cukru a vanilkový cukr. Krok 3: Do hotového hustého sněhu lehce vmícháme jeden žloutek, zaprášíme moukou, přisypeme trochu cukru a pak zase žloutek, mouku, cukr. Takto opakujeme, dokud máme žloutky. Krok 4: Hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče, poklademe ovocem, na povrch sem tam položíme hoblinku másla a dáme péct do vyhřáté trouby, na 175-180 °C dorůžova.

Zveřejněno 13. 6. 2009

Poznámka autorky mirca75

Zdroj: Stůl plný dobrot

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublaninka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZxv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublaninka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZxv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Snadná, rychlá a výborná bublanina. Dnes třešňová, ale určitě vyzkouším i s jiným ovocem. Děkuji👌

Dělám přesně tak:yes::yes: Je výborná:yes:

vypadá vážně moc hezky;-)

Děkuji:-).

bublaniny milujeme:yes:

:-O:yes:+ Bože, to snad není ani buchta, ale umělecké dílo:-!:yes::yes:+

Včera jsem jí pekla i já znovu(manžel musel zase na rychlo na pár dní pa;-(,tak jsem mu pekla s sebou),tentokrát ale s míchaným červeným ovocem-jahody,maliny,červ.rybíz-vše čerstvé ze zahrádky.No a jak jinak zase hned zmizela:-p(zbyly mi jen ty 3 kousky schované na focení;-)).Omlouvám se za zabarvené těsto,ale fotila jsem až dnes a rybízek mi přes noc pustil šťávičku,potvůrka:-S;-)

Bibinko:-)moc ti děkuji za krásné fotečky a milý komentář:-*Ale z čeho mám největší radost?Že jste si pochutnali:-p,to mě blaží ze všeho nejvíc:-8.Děkuji ti za vyzkoušení a taky za boďulku;-).
Promiň že reaguji tak opožděně,ale jak víš nebylo mi do skoku;-(:-).

Mirko, tak fotky máš přidaný a bublaninka je nadejchaná, celkem rychlá a málo sladká, což mi vyhovuje a tak jsem si i já "masařka" dala 2 kousky ke kávě:-p;-)

Mirko, tak jsem tvou bublaninku právě vyndala z trouby a krásně to tu voní vanilkou, dělala jsem jí z poloviční dávky do menšího pekáčku a dala jsem čerstvé jahody, jinak by se mi taťka "přežral".:-D;-)Až vychladne a nakrájím jí, tak ti sem přidám fotky:-!,a že jde boďan, to je samozřejmý:yes:

Mirčo, díky za recept, bublaninka moc chutnala:-p:-p:-p a přidávám foto;-).

Mirčo, moc pěkné fotky :yes:a bublanina taky vypadá nádherně, asi jí brzy vyzkouším:-D +

Mirko, ta bublaninka jak vidím na krásných fotkách je tak krásně jemná, nadýchaná a určitě mňamózní. Nebudu víc kecat, prostě boďan a hotovo:yes:

No Mirčo, ty fotky jsou krásné, bublanina je krásná. +
Chci poděkovat za gratulaci, sama bych si nevšimla.:-))

Krásná bublanina, Mirčo :-). Ukládám a bude!! Ď.

Mirčo, ta bublanina vypadá nádherně :-) Škoda, že už nemám jahody, hned bych ji upekla. Včera byly tvarohové knedlíky s jahodami a zbytek jsme snědli, byly strašně dobré, voněly jak lesní :-) Bodík letí;-):yes:

Také musím přidat "puntíka :-))", taková lehká buchtička, to já ráda :-p, já zbožňuji vše, co jde jen tak od ruky a todle to - jde :-D:yes:

Jendo:-O:-D:-D.Jestli je zapotřebí přidám do receptu příklad;-):-D:-)).Ba né;-).Děkuji všem moc za pochvaly a bodíky,ale ještě víc by mě potěšilo kdyby jste sami vyzkoušeli a o nějaké fotečky se podělili:-)

Mirčo, bublaninu už jsem dlouho nedělal:-). Za chvíli odcházím na oslavy:-D a zítra se pokusím bublaninu upéct:-O. Snad se mi podaří ty poměry ingrediencí pořádně propočítat:-S a bublaninu upéct:-p.
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Bublanina nádhera přidávám bodík:yes:

mirco, bublaninka vypadá nádherně:-p a fotky jako ze žurnálu :yes: Po ránu Ti letí bodík :-)

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
lehká bublanina, tvarohová buchta s rybízem, bublanina s malinama, jak dlouho pect bublaninu, kynutá buchta s rybízem, tvarohová buchta s meruňkami, tvarohová buchta se sněhem, bublanina ze šesti vajec, koláč s rybízem a sněhem, boruvkova bublanina s bilkovym snehem, nadejchaná bublanina s jahodami, rychla nadejchana bublanina, kynuté nadýchané buchty, borůvková bublanina foto, buchta z čerstvých meruněk, bublaninka.cz, nadejchana babovka, lehká buchta se sněhem a rybízem, bublanina s sesti vajec, buchta ze šesti vajec

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr vanilkový, voda, máslo, ovoce, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu