Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 120 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800,13 g |
Sůl | 2 000,26 g |
Sacharidy | 0,44 g |
Postup přípravy
Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je citrónovou šťávou. V pekáčku vytvoříme "lůžko" velikosti ryb asi ze třetiny solné hmoty. Vložíme ryby a přiložíme je otvory v břiše k sobě, aby se příliš soli nedostalo dovnitř. Zbytek hmoty rovnoměrně rozložíme po rybách za všech stran.
Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Krok 2: Odstraníme upečenou krustu a podáváme s bílým pečivem, trochou másla a plátkem citrónu.
Zveřejněno 22. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mořský vlk v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkD8
Moje poznámka
Mořský vlk v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkD8
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 3 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 8 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 8 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
mořský vlk,
morsky vlk recept,
mořský vlk recepty,
recept mořský vlk,
recepty mořský vlk,
morský vlk v soli,
vlk mořský,
mořský vlk filet recept,
ryba mořský vlk,
mořský vlk foto,
mořský vlk v troubě,
příprava mořského vlka,
mořský vlk příprava,
vlk mořský recept,
mořský vlk ryba,
úprava mořského vlka,
mořský vlk v solné krustě,
ryba mořský vlk recepty,
mořský vlk na soli,
recepty na morsky vlk
Suroviny:
mořský vlk,
sůl mořská,
bílek,
voda,
rozmarýn čerstvý,
šťáva citronová
Komentáře (24)
Rebeka má pravdu, díky sněhu se z té soli stane opravdová krusta, která při pečení nepropustí jedinou molekulu chuti a sůl působí na maso rovnoměrně a adresně.
Ale poradil mi zatraceně dobrý recept, kluk jeden rybářská...
Ale Ty máš zasloužený bod, věřím, že to je dobré
Jak Vám závidím ty farmářské trhy, já si nějakou slušnou rybku koupím, jen když jedeme do Makra do Plzně