Patizon na pivu - s těstovinami
Variace na italské těstoviny, kde je roli cukety přebírá patizon a roli vína pivo. Nezvyklá kombinace zeleniny, hub a piva spolu však krásně ladí a pokrm vás jistě nezklame.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 264 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,26 g |
Tuky | 32,17 g |
Vláknina | 14,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby spaříme v hrnci s horkou vodou. Přivedeme k varu a krátce povaříme.
Krok 2: Patizon očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na olivovém oleji opečeme rozmáčknutý stroužek česneku, až začne pěnit. Přidáme kostičky patizonu a opečeme. Podlijeme pivem a dusíme do poloměkka.
Krok 4: Česnek vyjmeme a vyhodíme. Přidáme pokrájená rajčata a později protlak. Za dalších 5 minut i slité houby. Osolíme a opepříme. Dle potřeby opět podléváme pivem.
Krok 5: Na závěr přidáme téměř uvařené těstoviny a také trochu vody z jejich vaření. Směs se jejich škrobem zahustí. Vše spolu důkladně promícháme a servírujeme.
Krok 6: Na talíři dozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizon na pivu - s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O5yQ
Moje poznámka
Patizon na pivu - s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O5yQ
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s patizonem,
patizon recept,
uprava patizonu,
patizon recepty,
patizon,
patizon se žampiony,
vařený patizon,
jak varit patizon,
uprava patisonu,
patizon úprava,
recepty patizon,
recept špagety s patizonem,
špagety s patizonem,
zapečený patizon s těstovinami,
patizon na žampionech,
patison s těstovinou,
patizon se špagety,
patison uprava,
patyzon na pivu,
patison testoviny
Suroviny:
olej olivový,
česnek,
patizon,
rajče,
houby sušené,
protlak rajčatový,
pivo světlé,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř mletý,
těstoviny
Komentáře (9)