Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 272 kJ / 3 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,63 g |
Tuky | 22,62 g |
Vláknina | 25,77 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 690,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51WY
Moje poznámka
Briošky - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51WY
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 1 hodinou
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 17 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 20 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 24 minutami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 42 minutami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 48 minutami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 2 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 3 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Katerain před 4 hodinami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 4 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 4 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční briošky,
recept na sladké briošky,
briošky z domácí pekárny,
sladké briošky,
brijošky,
brioška z domácí pekárny,
briošky,
recept na briošky,
foto briošky,
briošky recept,
brioška sladka,
brioška recept,
briožky recept,
sladké briošky recept,
brijosky recept,
briošky recept domaci pekarna,
výtažek ze šneků,
briozky,
velikonoční briošky recept,
vynikající briošky
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
Komentáře (32)
Omládek som si už dávno obľúbila a miesim ručne. Milujem totiž kontakt s cestom - ako sa mení pod rukami, ožíva.
děkuju, dneska jsem pekla na zítřejší výlet, chuťově vynikající, s těstem se pracovalo jedna báseň
Když nemáš Voňavé pečení, dej do těsta o 20 g cukru méně a přidej vanilkový cukr, můžeš dát i trošku citrónové kůry. Sladovit můžeš nahradit medem, ale pokud se ti těsto s omládkem zalíbí, klidně ho kup - po otevření uschováš v lednici a když ho budeš nabírat vždy jen čistou, suchou lžičkou, vydrží ti i po záruční (spotřební) době, aniž by se nějak změnily jeho vlastnosti. Toto mi poradili přímo ve výrobně sladových výtažků.
Sušené droždí použít můžeš, dej ho asi 2,5-3 lžičky (těsto je dost sladké i mastné).
Ale mám stejný problém jako Merylas s Rebekou a ostatní pekařinky
Můžeš ho zkusit nahradit lžičkou medu, i když ten na kvasinky úplně stejné účinky nemá.Přesto i s medem omládek velice hezky kyne.
ty jsou luxusní
samozřejmě, že vyzkouším i něco jiného a třeba zrovna toto, to by si smlsl můj táta, ten má vánočku moc rád
a stejný problém jako Merylas..nestíhám..jenom pořád ukládám
a že jsem tak smělá...to je spíš do sladka, že
jakože si na to asi nedám turisťák