Rohlíky jako dech - úžasné
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 144 kJ / 2 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,83 g |
Tuky | 79,28 g |
Vláknina | 16,94 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 358,46 g |
Postup přípravy
Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára. Krok 4: Rohlíky potřeme vlažným mlékem, posypeme semínky, solí a kmínem, nebo necháme jen tak bez ozdobení, a pečeme ve vyhřáté troubě po dobu 10-15 minut. Krok 5: Po upečení přeložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 5. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzKV
Moje poznámka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzKV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 3 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 8 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 3 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 6 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 6 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 6 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 7 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 7 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 9 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 10 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 10 hodinami
Tématické fráze:
rohlíky recept jako od pekaře,
domaci rohliky jako od pekare,
rohlíky,
rohlíky recept,
nejlepší rohlíky z pekárny domácí,
rohlíky z domácí pekárny,
recept na rohlíky,
pletení rohlíků,
nejlepší rohlíky,
domácí rohlíky,
rohlíky jako od pekaře,
úžasné domácí rohlíky,
rohlíky jako z obchodu,
rohlík,
nejlepší domácí rohlíky,
nejlepší domácí rohlíky,
rohliky jak od pekare,
rohlíky 80,
jak se motají rohlíky,
jak zabalit rohlík
Suroviny:
voda,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
sladěnka,
kvasnice,
mléko,
kmín celý,
sůl
Komentáře (295)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Milá Cathleen, moc prosím 🙏🙏🙏
😂
Bude lepší.
Pivařské rohlíky zadělávané pivařskými kvasnicemi, tak to zní docela logicky. Tak držím palce, ať to dopadne dobře a Vámi upečený rohlík je k nerozeznání od rohlíku z Lidlu. 🤞
Také jsem zkoušela recept najít, ale bezvýsledně. Moc chutnají manželovi. Zadejte si na YT rakouské rohlíky a tam jsem něco vzhledem podobného objevila. Ale chuť určitě nebude stejná, protože ty z Lidlu určitě obsahují různé dochucovadla, kypřidla a éčka. 🤷
Nevím, kdo dotáčí videa k receptům, ale stává se, že video ukazuje jiný postup, než je popsán v psaném receptu. Konkrétně tady je recept uveden pro pekárnu a ve videu se těsto zadělává ručně. To by mi až tak nevadilo, protože já pekárnu nemám a těsto zadělávám v robotu. Dělám si ale předem z vody, kvasnic, cukru a lžičky mouky preferment (kvásek, omládek) a teprve ten přidávám do mísy k ostatním surovinám.
Nelíbí se mi ale, že v receptu je z této dávky 10 rohlíků a ve videu napřed ukrojíte asi tak 1/3 těsta, rozválíte placku, tu rozkrájíte na 8 dílů a umotáte 8 rohlíčků. Celkem byste tak vyrobili 24 rohlíčků, a to je hodně odlišné. Pokud však budete péct 10 velkých rohlíků nebo 8 (event. 24) malých rohlíčků, nebude potřeba při stejné teplotě stejného času.
Tady je poměrně nedávný test mouky a Předměřická vychází jako úplně nejhorší.
www.testypotravin.cz/testy/test-hladke-bile-psenicne-mouky
Jen drobná poznámka: Mezi surovinami je uvedeno sádlo, ve videu je pak použito máslo. Je to prostě jiná varianta a jiná chuť; mělo by to tedy být označeno jako varianta (nemusí to být přímo jiný recept). Nachystáte si suroviny podle seznamu, pak kouknete na video a jste zmatený.
A jedna prosba nakonec: Z Lidlu mi chutnají rohlíky, které prodávají pod názvem "pivařské" (jinde jsem je viděl pod názvem "císařské". Jsou rovné, velmi štíhlé s ostrými špicemi, jsou pečené ze zmrazeného polotovaru. Nemáte někdo recept na rohlíky s takovou chutí?
Jinak rohliky opravdu super!
Mockrat dekuji za super recept.
Děkuji. Eva
http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces...
Radka Arvensisová, Fabio: obsahuje jednoduché cukry - první potrava pro kvasinky a zbytky enzymů, které napomáhají (podporují) enzymatickou činnost kvasinek
Fabio:
Kdyby to šlo, poslala bych dalších tisíc bodíků za recept.Scarlet.
mě hodně já dělám housky na 7 propletení a vypadají hezky když se to povede a mě se to hodně-krát povedlo
Ne ze bych byla uplne blba, vim, ze po vliti horke vody do studeneho poharu muze prasknout, ale tohle mi nejak nedoslo
Zkus třeba tyhle, klasické http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces..., místo sladěnky můžeš dát lžičku medu nebo ji prostě vynechat.
Omládek používám skoro do všeho drobnějšího domácího pečiva
Zajed si do USA, na Kanary,do Asie a pochopis..
Takze tak se veci maji
A chuť kupovaným rohlíkům nedělá jiné droždí, ale zlepšující přípravky (= chemie), které pekárny do rohlíků dávají.
Nesouhlasím s vámi ani v tom, že domácí rohlíky musí být těžké
Díky
Přidávám odkaz na rolování rohlíčků domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257
a tajemství na kůrčičku: potřít vlažnou vodou s trochou soli a cukru (když jsem jednou zkusila potřít vajíčkem, rychle zgumovatěly)
CLEBA:
4hrnky chlebove mouky,2hrnky vlazne vody,asi 1/2 lzicky soli(kazdy solime jinak),1/2 sacku suseneho drozdi(cerstve se tu neprodava),olivovy olej asi 4 lzice.
POSTUP:
Suche smesi promichat,zalit vodou a cele jednoduse zamichat.Povrch testa a steny nadoby ve ktere nechate kynout testo,polejte olejem.
PECENI:
Hrnec hlineny-glazurovany s poklici(muze byt i litinovy) dejte do studene trouby(nutne!!)a zapnete troubu na vykon 220 st.C a cekejte(kontrolka).Po signalu vyjmete kastrol z trouby(nadoba se nevymazava!!)a vlozte pripraveny bochnik testa a zakryjte poklici a vlozte rychle zpet do trouby a pecte 35-40 minut(kazda trouba pece jinak).Nasledne odklopime poklicku a dopekame asi 12-15 minut.Po vyjmuti chleba nutnou postrikat chleba studenou vodou(pouzivam klasicky rozprasovac na kvitka).
Uzasny vlazny chlebik s maslem,mnaaaam.
Preji vsem dobrou chut.
Kontakt na mne - Pavel.61@seznam.cz
P.S.Omlouvam se vsem,nechci tady spamovat.
Mockrát díky za zprávičku! Ten chleba bez hnětení už mám z dřívějška v záložkách na odzkoušení. Tak to zkusím co nejdříve.
Jejda, nerozklikl se mi odkaz na těsto od Merylas. Zadej si ve vyhledávači prostě Farmářské bagety nebo bulky
vybrat hodinu před snídaní ohřát troubu strčit na 160 na tři nebo čtyťi minuty /podle trouby/a jsou jak právě od pekaře.
, krásné rohlíčky