Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka s chilli krutony

Další variace na dýňovou polévku, doplněná o chilli krutony, je plná indických chutí. Garam masala, kari i zázvor jsou velmi výrazné a pikantní a k dýni se perfektně hodí. Krutonky ostřejší chuť polévky ještě vyzdvihují.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinahayek

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme cibulku, přidáme pokrájenou dýni, podlijeme trochou vody a vaříme doměkka. Krok 2: Přidáme koření a rozmixujeme. Dělám takovou konzistenci, aby nebyla moc řídká a zároveň abych nemusela ničím zahušťovat. Krok 3: V rozpuštěném másle zpěníme trochu chilli a osmažíme na něm krutonky z housky. Podáváme se lžící sladké smetany.

Zveřejněno 1. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5BK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5BK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající :yes:

výborná.jedním slovem,výborná:yes:

Vyzkoušela jsem Vaši polévku, jen jsem přidala 2 menší brambory, aby jí bylo trochu víc a byla akorát hustá. A nemusím chilli ani krutony, tak to bylo bez nich. Ale kombinace garam masaly, kari, česneku a štávy ze zázvoru je na ochucení přímo skvostná, všichni jsme si přidali a snědli jsme ji na posezení.
Dík za luxusní recept!!!:-p Zdravím a přeju všechno nejlepší do r.2014.

dýnová polevkamartino.moc se mi to líbí a je to moc dobré :-K :yes: ;-) :-p

Hezky připravená polévečka:-p+4:yes:A jak pěkně nazdobená;-):-K

Martino, moc se mi líbí:yes::-)+

Tématické fráze:
dynová polévka, dýnová polévka recept, dýňová polévka s kari, chilli polévka, krutony do polevky, dynova polevka kari, polevka dynová, recepty dynová polévka, hokaidová polévka, dýňová polévka česnek, polevka s chilli, dynove polevky, jak připravit dýňovou polévku, dýnová polévka se zázvorem, dynová polévka recepty, krutony do polévky recept, polévka chilli, řidká polévka, dýňová polévka s krutonky, polévka s krutony

Suroviny:
dýně, máslo, cibule, česnek, zázvor, smetana, koření kari, koření garam masala, sůl, chilli, houska

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu