Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 164 kJ / 39 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,08 g |
Tuky | 0,24 g |
Vláknina | 1,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle (já dávám slaného prezidenta) zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.
Krok 2: Přidáme pokrájená rajčata, podusíme, podlijeme bílým vínem a vydusíme.
Krok 3: Opepříme bílým pepřem, dosolíme.
Krok 4: Očištěné slávky hodíme do hrnce s osolenou vroucí vodou.
Krok 5: Po otevření cca 5 minut, slijeme a vložíme do připraveného sosu. Podáváme s francouzskou bagetou.
Zveřejněno 1. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0ZW
Moje poznámka
Mušle po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0ZW
Nejnovější recepty
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 15 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 22 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno 2. 9. 2025 06:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 3 minutami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 10 minutami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 2 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 12 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 12 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 12 hodinami
Tématické fráze:
mušle slávky recepty,
príprava mušlí,
mušle recept,
mušle příprava,
slávky po francouzsku,
recept na mušle,
příprava mušlí recept,
mušle slávky recept,
recepty z mušlí,
mušle po francouzsku,
mušle slávky,
recept musle,
recept na mušle slávky,
maso z musli,
příprava mušlí recepty,
maso z mušlí recepty,
mušle recepty,
recepty na mušle,
naložené mušle,
maso z mušlí recept
Suroviny:
slávky,
máslo,
cibule,
rajče,
víno bílé,
petrželka,
bageta
Komentáře (11)
Občas se mi podaří něco podobného...
Vy račte být asi podobný naiva jako já: vidíme rcp a vyzkoušíme ho, aniž bychom si připustili, že v rcp mohou být i pitomosti
Proč Mušle po francouzsku
Jj, z mušlí se vařívá i vývar; to ale není tento případ, že
Tady přece stačí k základu přihodit mušle, počkat chvíli až se otevřou a PUSTÍ ŠŤÁVU která dodá jídlu ten delikátní mořský šmak
Lenka: teď mi napadlo, že autorka zvolila uvedený postup záměrně, protože nesnáší mušle
OT
I ve společnosti lze slávky jíst "příborem králů" pomocí škeble jako pinzety, sós lze nabírat polovinou škeble a toleruje se i decentní srkání
Příprava jednoduchá a výsledek předčil naše představy
Hezký recept