

Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer
Suroviny pro dva jedlíky akorát
- Mušle:
- pytel slávek z Tesca
- zbytek bílého vína
- 1 bujon zeleninový (s olivovým olejem)
- pepř
- citronová šťáva( vymačkaná půlka citronu)
- krabí salát:
- balení krabích tyčinek 250 g
- kelímek řeckého jogurtu
- 200 g kukuřice Bonduelle
- Smetanový špenát:
- lisový špenát Bonduelle 400 g
- česnekové koření
- lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 150 g kozího čerstvého sýra ze zdravé výživy
- + česnek na plátky
- zbytek vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
Do hrnce asi 1 L objem vlejeme půl litru vody, vhodíme bujon a přivedeme k varu. Mušle vysypeme do vroucí vody a 5 minutek vaříme, až se všechny pootevřou.
Pak vlijeme bílé vínko dle chuti a vymačkáme citron, vhodíme pepř. Chvíli mícháme a pak slejeme přes sítko. Je připraveno ke konzumaci.
Krabí salátek:
Nakrájíme všechny tyčky na větší kousky a promícháme s řeckým jogurtem a kukuřicí. Dle chuti opepříme a osolíme. Je to moc dobrá a zajímavá kombinace.Špenátek:
Podusím chvíli na pánvičce na troše oliv. oleje a okořeníme. Až je špenát hustý, přidáme kozí sýr a ještě chvíli mícháme.
Já pak ještě osmahla na tenké plátky česnek a vlašské ořechy (zbytek z vánoc a vmíchala do listového špenátu. Vypadá to moc zajímavě a nevšedně.
Poznámka od kuchařky
K mušlím se výborně hodí omáčka česneková od Hellmanns. Po vyloupnutí masíčka jsme je do ní namáčeli:-)
Krabí salátek: můžeme do něj přimíchat i zbytek rýže a je to moc dobré. Dávám to tak přítelovi do práce:-) A moc mu to chutná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer
-
tyyyy jo, na pripravu musli tolik vody....me v Belgii ucili, ze na 2kg musli jde max 1 dl vody
-
to byl mejdan pro mýho přítele. Slavili jsme svátek
-
+ to ale musel být mejdan
nebude další
-
já právě kupuji ty v Tescu- jsou malinko předvařené, očištěné a tím pádem trošku pootevřené. Tam je jistota, že se neotrávíte
-
pěkný receptík+
. jen bych chtěla dodat, že mušle které se samy neotevřou při varu, tak je nikdy násilně neotvíráme(jsou zkažené) a taky je dobré vytrhnout z mušlí po otevření takové zelené nitě, něco jako tráva
.
-
Ahojky, musím se přiznat, že jsem se bála, co mě v mejlíku čeká za hodnocení. Bála jsem se, že se mé recepty nebudou líbit. Chodím se na Vaše recepty koukat už dlouhou dobu a vždycky tady hledám inspiraci. Až včera jsem si řekla, že bych se také chtěla zapojit. Moc děkuji za nejmilejší uvítání a moc se těším na sdílení mňamek
Přeji krásný den
-
No mušle jak mušle, na ty jsem zatím odvahu nedostal. Ale to víno!!!!!
Uděluji milión bodů!!!!
http://clupmi.blog.cz -
Hvězdopraško, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji, aby se ti tu líbilo a našla si spousty inspirujících a dobrých receptů
-
Ahoj Káťo-Hvězdopraško
Jsi na Topreceptech přesně po roce za mnou
tak Tě tady vítám,ať se Ti mezi máma líbí
a posílám+první bodík
dala bych Ti víc,ale musela by jsi tyto své dobrůtky dát jako samostatné recepty