Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slunečnicovo-dýňový chleba

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1bochník

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 573 kJ /
1 810 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky10,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si kvásek. Krok 2: Do misky dáme mouku, sůl, kmín, semínka, promícháme, přidáme kvásek, podle potřeby vodu a zaděláme těsto, které necháme kynout. Krok 3: Po vykynutí vytvoříme bochánek, necháme na plechu ještě 15 min. kynout. Než jsem dala péct, potřela jsem bochník vlažnou vodou. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme asi 50 min.

Zveřejněno 24. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mRl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mRl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kubakubikula:Semínka dávám od oka jak máte rádi a dají se sehnat v kterémkoli marketu:-K

Dobrý den,chci se zeptat jaké množství těch semínek dávat a zda je seženu v běžných obchodních řetězcích stejně jako tu mouku,děkuji za odpověď.

BILKOVAI:moc pěkný ho máš jsem ráda, že se zadařil:yes:

Neměla jsem dýňové semínko, tak jsem dala místo toho špaldové vločky. Bod jsem dala minule, takže už jenom foto:yes:

BILKOVAI:držím palce, aby se zadařilo:-D

Děkuji a asi zítra půjdu na to. Až bude, tak přidám foto...tedy, jestli se zadaří;-)

BILKOVAI:děkuji opravím to stačí 1 hrnek a podle potřeby přidat děkuji za upozornění:-*

Suslajdo, ještě se zeptám. Není té tekutiny nějak moc? Hrnek je cca čtvrt litru a ty tam máš hrnek mléka a hrnek vody, což je půl litru:-O:-O:-OTo musí být moc řídké, ne? Děkuji za odpověď. Ráda bych ho vyzkoušela. :-K

BILKOVAI:ano je já ho měla kynout normálně v míse a pak na plechu;-)

Bodík už jsem dala dřív, akorát jsem nenapsala komentík. Chleba vypadá úžasně.:-O:yes: Chtěla jsem se zeptat, to těsto je asi tužžší, že se nemusí dávat kynout do ošatky, že? Určitě ho vyzkouším:yes:

Haničko, krásný chlebík! Jdu do toho. . . jen nevím, s chlebem mám vždycky problém. Buď je kůrka akorát a vevnitř je nedopečený nebo je kůrka tvrdá jak podrážka a vevnitř je chleba vynikající. Jsem ale vytrvalá, budu to zkoušet tak dlouho, dokud se mi to prostě nepovede. . . :-D Tobě posílám bodík za tu nádheru :yes:;-) +11

:-p:yes: vypadá moc chutně:yes::-K

Tématické fráze:
dýňový chleba, dýňový chléb, dýňový chleb recept, domácí chleba recept, domácí chléb recept, dýňový chleba recept, dýnový chléb z domácí pekárny, dynovy chléb bez mouky recept, tvrdá kůrka chleba, tvrdá kůrka u chleba, domácí chleba dýńový, tvrdá kůrka na chlebu, recept na dynovy chleba, nedopečený chléb, recept na domácí chléb, domácí chleba a tvrdá kůrka, domácí chleba, dýňový chleba z pekárny, tvrdá kůrka na domácím chlebu, dynovi chleba

Suroviny:
mouka chlebová, droždí, mléko, cukr, sůl, kmín celý, semínka dýňová, semínka slunečnicová, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu