Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 946 kJ / 943 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,26 g |
Tuky | 35,68 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 54,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slávky omyjeme a očistíme kartáčkem. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.
Krok 2: Na pánvi restujeme na drobno nakrájenou cibuli na trošce olivového oleje.
Krok 3: Poté přidáme 8 na plátky nakrájených stroužků česneku, 3 bobkové listy, sůl, pepř, jalovec, 2 dcl bílého vína, půl deci vody. Vše dusíme v pánvi asi 10 minut.
Krok 4: Poté přidáme slávky a 1 větší oloupané rajče nakrájené na kostky. Nemícháme!
Krok 5: Dusíme dalších 10 minut, poté opatrně promícháme.
Krok 6: Slávky, které se během vaření neotevřely, vyhodíme!
Krok 7: Přidáme pár plátků másla a ještě chvíli povaříme asi 5 minut. Ochutnáme omáčku, případně dochutíme.
Krok 8: Servírujeme na hlubokém talíři i s omáčkou.
Podáváme s bílým pečivem nebo s pečenými bramborami.
Podáváme s bílým pečivem nebo s pečenými bramborami.
Zveřejněno 13. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slávky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9M7
Moje poznámka
Slávky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9M7
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 9 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 10 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 10 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 11 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 12 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 12 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 12 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 12 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 12 hodinami
Tématické fráze:
slávky recept,
slávky,
recept na slavky,
recept slávky,
příprava slávek,
jak připravit slávky,
řecepty slávky,
recepty na slávky,
jak uvařit slávky,
slávky recepty,
slávky příprava,
jak vařit slávky,
slávky na česneku,
recepty ze slávek,
jak se vaří slávky,
vaření slavek,
priprava slavek recept,
jak udělat slávky,
slávka recept,
slávka
Suroviny:
slávky,
cibule,
olej olivový,
česnek,
bobkový list,
jalovec,
sůl,
pepř,
víno bílé,
voda,
rajče,
máslo
Komentáře (6)
Nevýhoda - pre väčšiu rodinu je toho potrebný kotol...
+