Štafetky pro mlsouny
Kdo by neznal štafetky? Tenké pláty lehkého bílkového těsta, promazané kávovým krémem, nakrájené na řezy a nakonec polomáčené v čokoládové polevě. Nejlepší jsou dobře uleželé, když se chuť korpusu a krému propojí. Pak se doslova rozplývají na jazyku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 253 kJ / 3 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,54 g |
Tuky | 262,07 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 647 mg |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 310,79 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štafetky pro mlsouny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Mm
Moje poznámka
Štafetky pro mlsouny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Mm
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
štafetky s kávovým krémem,
štafetka kávová recept,
domácí štafetky,
štafetky,
kávové štafetky,
štafetky recept,
krém na štafetky,
krém na štafetky,
krém na štafetky,
recept na štafetky,
těsto na štafetky,
zakusek štafetka,
dezert štafetky,
štafetky z bílku,
štafetky krém,
recept na domácí štafetky,
cukrářské štafetky,
moučník štafetka,
stafetka,
dezert štafetka
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
mouka hladká,
ořechy vlašské,
pudink vanilkový bez vaření,
máslo,
cappuccino,
káva,
mléko,
cukr,
poleva čokoládová
Komentáře (54)
V CUKRÁŘSKÉ TECHNOLOGII stojí psáno:
"Štafetky jsou výrobkem, které mají trvanlivost 3 dny od výroby."
http://www.oetker.cz/oetker_cz/file/debi-7pwk4s.cz...
Nie som začiatočník ale ani nejak hodne skusená pekařka ale s týmto postupom som sa stretla prvý krát. Vačšinou sa uvarí puding v mléku necha vychladit a pak zmieša s vyšlahaným maslom. Ja viem že maslo nesaje ale snažila som sa popísat jak to vypadalo aby jste to pochopila.
...máslo nic nenasaje
Máslo má po vychlazení ten krém "podržet". Používat tedy kvalitní máslo, raději ČR (některá zahraniční, i když splňují normu 82% tuku, tak jsou "měkčí")
Když se do vyšlehaného másla přidává "nastavovadlo" (já používám moučné kaše - nejsou tak náchylné k následnému řidnutí krémů) tak se řídit hustotou krému a raději do něj nedávat všechen pudink...
Jak tak čtu rcp, tak se krém nevaří...
Doporučuji napřed vyšlehat změklé máslo a teprve pak, po troškách, zašlehat pudink (samozřejmě aby měl stejnou teplotu jako máslo)
poradte mi prosím: co tak ávav v krému? to je uvařený turek? a dávám tam tu vodu nebo logr nebo obojí? nejak nevím
http://mneneznas.blog.cz/0911/vajecny-konak
olina16, já mám jen obyčejnou elektrickou troubu, peču postupně - jde to rychle
tyhle vždy každý pochvaluje a zmizí s talíře raz, dva