Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 201 kJ / 1 243 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,49 g |
| Tuky | 32,13 g |
| Vláknina | 6,98 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 21,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zEO
Moje poznámka
Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zEO
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 14 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí piškoty
Marjet před 18 minutami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 1 hodinou
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 2 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 3 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 3 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 3 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 4 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 4 hodinami
Tématické fráze:
pot au feu,
vařené hovězí s bramborem,
hovězí bok recept,
hovězí bok recepty,
hovězí bok,
hovězí vařené recept,
hovězí pot au feu,
pot au feu recept,
hovězí vařené,
vařené hovězí,
recept na hovězí bok,
vařené hovězí se zeleninou,
recepty hovezi bok,
hovězí na vaření,
hovězí bok bez kosti recept,
hovězí bok bez kosti,
recept hovezi bok,
recepty z hovězího boku,
koprová omáčka s hovězím masem v papinaku,
vařené hovězí maso recepty
Suroviny:
bok hovězí,
kost hovězí morková,
koření,
koření hřebíček,
pepř,
sůl,
bujón hovězí,
cibule,
mrkev,
brambory,
pórek,
česnek
Komentáře (10)
Po chvíli přinesl číšník hluboké polévkové talíře, větší dřevěné prkénko a velký (opravdu velmi velký) hrnec. Vše dal na stůl, zalovil v hrnci, vylovil velký kus vařeného hovězího masa, položil na prkénko a odkrojil z něj 4 plátky. Naběračkou pak nabral z hrnce polévku (hovězí vývar) s nudlemi a dal nám do talířků. Zbytek masa (ještě velký kus) dal zpátky do hrnce do polévky a hrnec odnesl.
Maso bylo druhým chodem. K němu přinesl pár brambor a vařenou zeleninu. Na stůl dal ještě misku s něčím, co připomínalo zvláštní hořčici a misku s jemným šedým štěrkem, který stavebníci u nás znají jako "potěrák". Pak jsme zjistili, že je to hrubá mořská sůl.
Je to prostě takový francouzský "eintopf".