Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 262 kJ / 1 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,23 g |
| Tuky | 33,47 g |
| Vláknina | 14,80 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 556 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 72,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu.
Krok 2: 6 velkých brambor očistíme a pokud možno co nejpečlivěji nakrájíme na hranolky a následně na kostičky. Bramborové kostičky smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem.
Krok 3: V pánvi - nejlépe Wok - si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při velmi silném plameni za stálého promíchávání.
Krok 4: Jakmile je maso hotové a krásně opečené tak do něj přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé.
Krok 5: Do pánve Wok, která byla použita na opečení masa, vložíme na kostičky nakrájené syrové, ale již ochucené brambory a za stálého prohazování opékáme do zlatavé barvy a hlavně do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou.
Krok 6: Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme a ihned podáváme.
Zveřejněno 27. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brašovská drobná vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pX3Q
Moje poznámka
Brašovská drobná vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pX3Q
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 1 hodinou
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 12 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 46 minutami
Bezlepkové linecké
Hankali před 47 minutami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 1 hodinou
Vánočka III
IvaBrabi před 2 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 2 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 12 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně,
vepřová pečeně na kámen recept,
vepřová pečeně na kámen,
recepty z vepřové pečeně,
vepřová pečeně na kámen recepty,
vepřová pecene recepty,
vepřová peceně recept,
nalozena veprova pecene,
vepřové peceně,
naložení vepřové pečeně,
vepřová pečeně na pánvi,
co uvařit z vepřové pečeně,
peceně,
veprove na kamen,
brašovské maso,
vepřové po rumunsku,
maďarská vepřová pečeně,
recept na vepřovou pečeni,
vepřová pečeně recepty pro začátečníky,
brašovské koření
Suroviny:
maso vepřové,
koření na vepřové maso,
cibule,
brambory,
kapie,
sůl,
olej,
kmín mletý,
paprika sušená sladká
Komentáře (14)
Děkuji za uvedení složení, já to vyhodil a doplnil bych později po dalším nákupu v Hungary
Na obale je aj ďalšia verzia prípravy tohoto jedla.
..... b) je správně
Netuším
Tak Otíku, dávám ráda 2.boda
jinak to vypadá velmi, velmi jedle