Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 784 kJ / 1 622 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,50 g |
| Tuky | 11,50 g |
| Vláknina | 163,00 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 5,49 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 248,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze čtyř velkých zadních kuřecích čtvrtek jsem okrájel tuk, maso nasolil a posypal sušeným drceným česnekem. Nechal den obležet.
Krok 2: Druhý den jsem do pekáčku nakrájel nahrubo asi přes 2 kila cibulí, na ně pokladl nasolené kuřecí čtvrtky, podlil trochu vodou, vydatně pokmínoval, trošku mleté papriky, sušeného tymiánu, a dal do trouby (čas pečení neuvádím, mám čtvrt století starou plynovou troubu, která peče podle momentální nálady).
Krok 3: Do kastrolku jsem dal na větší kusy pokrájené ořezané kuřecí sádlo, i s kouskama kůžiček, trošku osolil a osmahl, až tuk pustil. Vzniklé škvarečky jsem ještě horké okamžitě sežral.
Krok 4: Na vyškvařeném sádle jsem orestoval na nudličky nakrájený kousek salámu a dvě velké cibule, najemno nakrájené.
Krok 5: Po zesklovatění cibulí jsem přidal dvě velké brambory na kašičku nastrouhané, trošku vody z kysaného zelí, doplnil i vodou z vařených brambor (přiměřeně, aby se hmota dala míchat, ale aby to nebyla bramborová polévka). Opatrně, za moc častého míchání, nechal probublávat.
Krok 6: Když ta klihovitá směs ztratila svíravou chuť syrových brambor, vmíchal jsem hrst mraženého pokrájeného medvědího česneku a něco přes půl kila kysaného zelí, promíchal a chvilku za stálého míchání nechal bublat (kysané zelí mám svoje a je dost měkké, takže jsem to s varem nepřeháněl).
Krok 7: Mezitím jsem občas podlíval a přelíval kuřecí v troubě. Byla to rychlovka, za hodinku bylo jídlo na stole, kuřecí maso mělo krásné cibulové aroma, tou dušenou cibulí jsem vydatně dozdobil, podával s vařenýma bramborama.
Zveřejněno 16. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo kuře na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJGq
Moje poznámka
Kadlíkovo kuře na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJGq
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 55 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
kuře na cibuli,
recepty na kuřecí zadní čtvrtky,
kuře na zelí,
kuře s cibulí,
kuřecí zadní čtvrtky recepty,
kilo cibule,
kadlíkovo kuře,
recept kuřecí zadní čtvrtky,
kuřecí zadní čtvrtky recept,
kuře s na cibulce,
kureci zadni stehynka z trouby,
kuře na cibulce,
kuře na medu a cibuli,
kureci na cibuli,
kuřecí čtvrtky cibule houby,
recept na kureci zadni ctvrtky,
kure na ctvrtek,
jak vypada kure zadni,
kuře na cibuli recepty,
recept kureci čtvrtky zadni
Suroviny:
cibule,
kuře čtvrtky,
zelí kysané,
česnek mědvědí,
salám herkules,
brambory,
sádlo,
sůl,
kmín celý,
pepř,
česnek sušený,
tymián
Komentáře (16)
díky, ty noky vypadají krásně... a mi, i dcerušce, to opravdu chutnalo. To aroma cibule se pěkně prolnulo s tím osoleným kuřetem. Teď na tom zbytku peču vepřové koleno, a přidal jsem další hafo cibule!!! Koupil jsem jí totiž 25 kilo pytel!!!!!
cibule sním za rok víc jak všech ostatních druhů zeleniny, a to včetně zelí a brambor...