Suroviny
Porce: 8 velkých dalamánků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 766 kJ / 3 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,45 g |
| Tuky | 43,13 g |
| Vláknina | 38,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 546,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila 130 g horké vody a nechala nabobtnat.
Krok 2: Lžící jsem umíchala v míse robotu omládek, mísu zakryla a omládek nechala 45 minut kynout. Pak jsem přidala nabobtnané zrní, zbytek ostatních surovin a robotem vymísila těsto. Po 60-90 minutách kynutí (záleží na teple místnosti, kde těsto kyne) jsem ho propracovala, rozdělila na 8 dílů a z každého udělala bulku - dalamánek.
Krok 3: Lehce jsem je nařízla žiletkou, v rozevírajících se zářezech posypala kmínem a nechala na plechu asi 40-45 minut kynout. V dobře vyhřáté troubě (210°C) byly dalamánky za 25-30 minut upečeny.
Zveřejněno 16. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vícezrnné dalamánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yljn
Moje poznámka
Vícezrnné dalamánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yljn
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 5 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 5 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 7 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 7 hodinami
Tématické fráze:
vícezrnné pečivo recept,
vícezrnne pečivo recepty,
vícezrnné pečivo,
recept na vícezrnné pečivo,
domácí vícezrnné pečivo,
dalamanky recept,
vícezrné pečivo recepty,
pizza s vicezrnne mouky,
vicezrne pecivo recept,
vícezrnné pečivo-recepty,
dalamánky,
recept na vicezrne pecivo,
recepty z vícezrnné mouky,
vícezrnný dalamánek,
sojové dalamánky,
housky z mouky vícezrnné,
recept z vícezrnný mouky,
recepty z vícezrnný mouky,
vícezrná houstičky,
vicezrnne testo na pizzu
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
žito,
pšenice,
boby sojové,
semínka lněná,
otruby,
kmín drcený,
sůl,
olej,
voda,
mouka hladká,
mouka žitná
Komentáře (14)