Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový piškot s jablky

Nadýchaný a vláčný kakaový piškot, který je plný ořechů, strouhaných jablek a křupavé máslové drobenky. Díky vyšlehanému sněhu z bílků je moučník jako obláček. Jablka se zase postarají o dokonalou šťavnatost.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 771 kJ /
4 725 kcal
Bílkoviny82,96 g
Tuky203,56 g
Vláknina35,00 g
Cholesterol 930 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy622,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme drobenku. Máslo rozpustíme a smícháme s moukou a cukrem. Vypracujeme ručně nebo robotem tak, aby vznikly malé hrudky. Krok 2: Připravíme jablečnou vrstvu. Jablka zbavíme slupek a nastrouháme nahrubo. Vymačkáme z nich šťávu, kterou odstraníme. Jablka ochutíme cukrem a mletou skořicí. Přidáme i trochu citronové šťávy dle chuti. Krok 3: Na těsto rozdělíme vejce na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Žloutky ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem. Pořádně promícháme. Zlehka vmícháme do připraveného těsta sníh, nasekané ořechy a nastrouhanou citronovou kůru. Krok 5: Těsto vlijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch rozprostřeme jablečnou vrstvu a posypeme drobenkou. Krok 6: Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 30 minut.

TIP: Jak ochutit a obměnit drobenku

Zveřejněno 14. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový piškot s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5o0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový piškot s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5o0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný.Děkuji za recept.

Nechutnal mi, je příšerně sladký. :-//

Milá Sebeno, u nás se po tomto skvělém moučníku zaprášilo v cukuletu :-p:-p, je úžasně vláčný moc dobrý. Posílám bodík a foto . Děkuji za recept :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p;-)

jen se zaprášilo,mooooooooooc dobré:-p:yes: posílám bodík

:-);-):yes:+12

anonym:douhlas s komentářem Hanky, a ještě dodám, rozhodně by fit trenérka měla okamžitě změnit zaměstnání, s jejím přístupem - do toho fitka bych nechodila, ani kdyby mi platili :-//:-//:-//
Jinak recept parádní a píšu si ;-):-p:yes:

Tento recept mi unikl, jsem ráda, že jsem ho našla. Máme dost zimních jablek, která nejsou na jídlo moc dobrá, ale na řezy a buchty vynikající, takže vítám každý nový recept.:yes:

anonym:koukám, že tady má problém někdo sám se sebou :-O K tomu není co dodat....a té velmi štíhlé fit-trenérky je mi moc líto:-S Měla by vyhledat odbornou pomoc:-//

Sebeno - krásný a velmi chutný zákusek:-D:yes: a jen tak mezi námi určitě není nevyvážený - na množství cukru je tam určitě odpovídající množství ořechu a jablek a kdo nechce ať nepeče, nejí a myslet si, že když jsem "uměle" hubená tak jsem zdravá a šťastná je velký nesmysl. Takže fit trenérko, zkus dotrénovat a dopřát si s námi:-p a věř, že budeš šťastnější

:yes: to vypada prudce jedle...:-p apropoo-jsem tlusta a klidne bych si dala aspon tri kousky..radeji budu tlustavesela a radostna,nez protivna a zapskla baba:-D

Ten koláč vypadá nádherně:-)):-)) myslím, že kousek z něj neuškodí nikomu. ;-)Anonym bude asi anorektická zakomplexovaná baba a nebo ulítlý chlap:-D:-)) já dávám bodík a určitě vyzkouším:-)):yes:

krásné, štíhlé dámy, co pečete tato zvěrstva - já jsem štíhlá velmi a navíc je to i moje povolání, jsem fit trenérka. proto mě to pohoršuje, když se naprásknete takové sladkosti a pak funíte při cvičení a litujete se, jaké jste chudinky.vašim komentářům se jen směju, čau.

Nádherná fotka a moučník musí být:-p:-*:yes:...+1

Máš to krásně nafocené :yes::yes:

Tématické fráze:
ořechový piškot, piskot s orechy, piškot s jablky, zdravý piškot, ořechový moučník s jablky, recept na ořechový piškot, ořechový piškot s jablky, piškot s olejem, orechovy piskot recept, jablkovo-ořechový moučník, piškot orechovy, piškotová buchta s ořechy, piškot s jablky a ořechy, orechovy piskot na plech, piškotové těsto s ořechy, recepty z jablek, moučník s ořechy a jablky, ořechovo piškot, orechovi piskot, ořechové piškot

Suroviny:
vejce, mouka hladká, kakao, cukr krupice, kůra citronová, kypřící prášek do pečiva, ořechy vlašské, olej, tuk, mouka hrubá, jablko, cukr krystal, skořice mletá, šťáva citronová, mouka hladká, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu