Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 370 kJ / 4 869 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,47 g |
| Tuky | 381,56 g |
| Vláknina | 107,80 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 5,35 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 212,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme si na rozehřátí troubu a připravíme zapékací mísu s víkem, pokud nemáme tak pekáček a alobal na přikrytí.
Krok 2: Maso opláchneme a po obou stranách mírně osolíme a lehce poprášíme paprikou. Pokud máme slaninu s kůží, tu odřízneme a slaninu nakrájíme na širší plátky.
Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme, česnek nakrájíme na hrubší plátky, cibuli nakrájíme na široká půlkolečka a pouze cibuli vložíme do připravené zapékací mísy. Nakrájenou slaninu dáme do rozehřátého hlubšího rendlíku osmahnout na 4minuty, pak přidáme plátky česneku, zamícháme a 2minuty orestujeme.
Krok 4: Takto orestovanou směsku vlijeme do mísy s cibulí, mírně opepříme, osolíme zarovnanou kávovou lžičkou soli a důkladně promícháme.
Krok 5: Nahoru rozložíme připravené maso, trošku ho vtlačíme do cibulové směsi, přiklopíme víkem (alobalem) a v předehřáté troubě pečeme na 3/4výkon 30mintu.
Krok 6: Poté troubu ubereme na minimum, víko odstraníme a odkryté maso necháme 20minut dopéct.
Krok 7: Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory, do scezených přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji v hlubším kastrůlku osmažíme dozlatova. Na velký plýtký talíř naservírujeme kopečky brambor, ozdobíme osmaženou cibulkou, přidáme upečené maso s cibulovou šťávou a můžeme podávat. Já jsem ještě pro barvičku trošku posypala čerstvým najemno nakrájeným pórkem.
Zveřejněno 20. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9NX
Moje poznámka
Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9NX
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 11 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 11 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 4 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 7 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 7 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 8 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 10 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 10 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 11 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 11 hodinami
Tématické fráze:
recept na kuřecí játra přírodní s bramborem,
brambory anuška,
kuřecí plátek se šťouchanými brambory,
kuřecí plátky se šťouchanými brambory,
kureci stehna na slanine a cibuli,
přírodní vepřový plátek s bramborem,
přírodní drůbeží plátek,
přírodní plátek s bramborem,
se stouchanymi brambory,
kuřecí plátky se šťávou a stouchanymi bramborami,
přírodní plátky s bramborem,
anuška brambory,
šťouchanými brambory,
přírodní maso s bramborem,
oběd se šťouchaným bramborem,
přírodní drůbežíplátek,
přírodní kuřecí řízek stouchane brambory,
losos ze stouchanymi brambory,
drůbeží prirodni jatra,
kureci ve slanine se stouchanymi brambory
Suroviny:
stehno kuřecí,
slanina gazdovská,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř,
paprika sušená pálivá,
brambory,
máslo,
cibule,
olej
Komentáře (31)
Petoldy Tobě velké díky za moc povedené fotečky a za vyzkoušení
Čoko a všichni komentující a bodíkující
Těch cibulí dávám opravdu dost,ale je to hrozně dobré a pokud nějaká šťávička a troška cibulky zbude,tak se s mamžílkem předbíháme,kdo dříve namočí rohlík,nebo čerstvý chlebík do mísy
Néé vážně, ty víš, že pro tvé recepty mám slabost, leckdy něco pozměním podle naší chuti, ale vždy ocením nápad a precizní popis, podle kterého by uvařil snad i můj jezevčík.+5
že je masenko šťavnaté, netřeba, milá Ann, zdůrazňovat..to je vidno z obrázků
moc povedené