Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 15minut příprava+20minut dušení 4 porce Pro začátečníky 18 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
200 g měkkého salámu-použila jsem kuřecí junior
2 cibule
2 sladkokyselé okurky
1 červená paprika-použila jsem kápii
1 kostka drůbežího bujonu
3 vejce
1 sáček Šťáva k masu(zn.Knorr)
3 dcl vody
2 polévkové lžíce oleje
1 polévkové lžíce nasekaného libečku
sůl
mletý pepř dle své chuti na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vložíme do vařící vody a necháme vařit natvrdo 8-10 minut.

  2. Cibuli, okurky a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám nakrájíme na 5mm delší špalíčky.

  3. Ve 3dl vody si rozmícháme obsah sáčku "šťáva k drůbeži" .

  4. Uvařená vejce ochladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme a přes kulatou mřížku na tlačení vařených brambor na bramborový salát protlačíme na talířek, nebo do misky.

  5. Kuřecí stehna opláchneme a čistým hadříkem osušíme. Dáme na prkýnko kůží dospod a napřed z jedné strany a pak z druhé ostrým nožem opatrně podél kosti nařízneme.

  6. Potom kolem "kotníčku" obřízneme-úplně prořežeme.

  7. Stehno otočíme kůží k sobě, uchopíme za uříznutý kotníček a opět nožem opatrně podél kosti po kousku odřezaváme, až ke konci kosti, kterou pak úplně odřízneme.

  8. Z vykostěných plátků masa odstraníme kůži, kterou společně s kostma dáme vařit buď na polévku, nebo dáme do igelitového sáčku, popíšeme co tam máme a dáme zamrazit na pozdější využití.

  9. Upravené plátky masa rozřízneme na 8 stejných dílků.

  10. Do většího hrnce na rozpálený tuk dáme nakrájené kuřecí maso a 5 minut promícháváme, až se zatáhne-dostane šedavou barvu.

  11. K takto připravenému masu vsypeme nakrájenou cibuli, romícháme, epodléváme - cibule pustí dostatek šťávy, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme 10 minut.

  12. Pak přidáme nakrájený salám, papriku a okurek, rozdrobíme kostku bujonu, opět promícháme a znova pod pokličkou na mírném plameni dusíme 5 minut.

  13. Po 5 minutách vlijeme do podušené směsi ve 3 dl vody rozmíchanou šťávu k drůbeži, přisypeme uvařená vejce a nasekaný libeček, 2 minuty promícháváme, pak odstavíme z ohně, dle své chuťové potřeby dosolíme, opepříme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, houskový knedlík, ale můžou být i těstoviny.

Poznámka

Klasický "španělský ptáček" se připravuje z plátků hovězího zadního masa, které jsem neměla a jako náhradu jsem použila maso kuřecí. Jen byla smůla, že stehna byla maličká a závitky nešly zabalit, tak jsem si vypomohla tímto způsobem a s přidáním šťávy Knorr nám chutnala i tato verze, která byla navíc rychle uvařená.P okud budete chtít, můžete v závěru přidat 1-2PL plnotučné hořčice-já jsem nepřidávala. Pro lepší inspiraci přidávám podobné recepty, kde je vidět, že lze připravit z různých druhů masa, tak se nebojte a některý receptík vyzkoušejte. http://www.toprecepty.cz/recept/10502-rychloptacci...http://www.toprecepty.cz/recept/1397-falesny-spane...http://www.toprecepty.cz/recept/10109-brnensky-roz...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Lucka:Jsem ráda,že recept zaujal a věřím,že bude chutnat:-K:-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Jídlo vypadá moc dobře, dnes ho jdu uvařit rodince k obědu. Už se těším, a děkuji za recept.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Pá:Janinko,díky za milý komentík i hodnocení:-):-K:-K
    Jsem ráda,že jsi tento receptík vyzkoušela a moc mě těší,že chutnalo:-)):yes:S tím vykosťováním je boj i u mne:-DVidíš,mohla bych do surovin doplnit do závorky maso ze stehenních řízků;-)Z těch prsíček to muselo být za chviličku:-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Ani, dnes jsem udělala, ale to mé "trápení" při vykostění:-O, raději jsem přidala ještě 2 ks prsíček, pak to šlo hned jako po másle, byla to dobrůtka a prý mám dělat častěji;-):-D:yes:přidávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Andri,Magdalenko děkuji:-)):-K:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Toto bolo jedno z obľúbených jedál mojich detí. Robila som z hocijakého mäsa, najčastejšie z morčacieho - krůtí - alebo kuracieho. Bez Knorru a s horčicou. Suroviny (okrem mäsa) som strúhala na slzičkovom strúhadle, omáčky sa narobilo veľmi veľa.
    Dodnes ho máme radi. Bod ti patrí.:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Aničko, tohle mi uteklo, ale v příštích dnech to chytím a udělám:-D. Nakoupila jsem kuřecí stehenní řízky, tak to bude jedna dvě :-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    :-)Děvčata já Vám všem moc děkuji:-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    :-pnení co dodat:yes:+15

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Anička, o tom to je, improvizovať a vedieť si pomôcť ;-) Nie je vždy nutné striktne sa pridržiavať receptu, veď podľa tvojej fotky výsledok stál za to :-D;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Dobrý nápad :yes:+

    Odpovědět

  • Děkuji za moc hezké komentáře,které mě velice potěšily:-Ka také díky za přidané bodíky:-)
    Pajajo-až teď jsem se i já pořádně na druhý obrázek podívala a musela jsem se také zasmát:-DOpravdu ty 4 nohy vypadají jako nedomrlé čtyřnohé kuře;-):-))
    Suslajdo,Bibinko-opravdu to byla taková improvizace,ale byli jsme spokojení všichni:-p
    Jani R.-ani mi nemluv:-/a co čert nechtěl,až byo všechno napsané,miláček Mates si lehnul na klávesnici a všechno se mi vymazalo:-SMyslela jsem,že bude po mě:-))všechno znova;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    pěkné Aničko, delam v kuse za kolegyni a nejsem doma vubec, prima rcp.:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aničko, klobouk dolů, to sis teda popsala. Až mne bolí ruce za tebe. Krásný recept:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: falesna ptáčková omáčka falešný ptáček falešný španělský ptáček falešné ptáčky ptacci na ruby spanělský ptáček falešné španělské ptáčky falešní španělský ptáček falešní ptáčci jak zabalit španělský ptáček drůbeží ptáčky španělský ptáček falešný falešný ptáček recept španělský ptáček recept ptáčky na ruby videorecepty- španelský ptáček recepty na španělský ptačky z kachních stehen falešný kuřecí ptáček recept spanělský falešný ptáček falešní ptáčci recept