Řízky s oregánem, rajčátky a pórkovým šťouchaným bramborem

Suroviny

4 plátky masa z vepřové kýty
mletý černý pepř
čerstvé oregáno
čerstvý tymián
nasekaná nať z jarních cibulek (libovolné bylinky)
2 PL olivového oleje na naložení masa
1 PL jemně strouhaného sýru Parmazánového typu (Grand Moravia)
hladká mouka
2-3 vejce
domácí strouhanka na obalení
1-2 PL olivového oleje na pečení rajčátek
200 g rajčátek
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Bylinky nasekáme (1 čajovou lžičku si dáme stranou) nadrobno, promícháme s olivovým olejem a solí. Touto směsí potřeme připravené plátky masa a necháme v chladu po dobu cca 60 minut.

  2. Jemný sýr a lžičku nadrcených bylinek promícháme se strouhankou. Řízky pak klasicky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a sýrové strouhance, je potřeba strouhanku k masu dobře přitisknout.

  3. Řízky smažíme na plechu v předem vyhřáté troubě dozlatova. Jednou řízky při smažení obrátíme. Řízky smažené v troubě pak máme všechny krásně dozlatova usmažené. Papírovým ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.

  4. Rajčátka rozkrojíme a na olivovém oleji je krátce opečeme, osolíme (opepříme) a odstavíme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme se šťouchaným pórkovým bramborem a opečenými rajčátky.

Komentáře k receptu Řízky s oregánem, rajčátky a pórkovým šťouchaným bramborem

Tématické fráze: smažený řízek se šťouchanými brabory zelnice se šťouchanými brambory vepřová kýta s oreganem rizek se stouchanymi brambory vepřové maso s rajčátky