Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček je ideální pro zpracování bílků zbylých po vánočním pečení. Tento plný kandovaného ovoce, mandlí a čokolády. Základem úspěchu je dokonale vyšlehaný, ale nepřešlehaný sníh z bílků. Díky němu bude váš chlebíček krásně nadýchaný.

Hodnocení receptu je 4,8 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 003 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny39,10 g
Tuky43,83 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 549 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy278,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Z bílků ušleháme měkký sníh, přisypeme cukr a vyšleháme dotuha. Krok 4: Zhruba dvě lžíce mouky odložíme bokem a promícháme s kandovaným ovocem a nasekanými mandlemi. Zbytek vmícháme střídavě s máslem do bílkového sněhu. Krok 5: Nakonec do těsta zlehka zamícháme kandované ovoce s mandlemi a nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy. Krok 6: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut. Správné propečení těsta zkontrolujeme špejlí. Krok 7: Hotový chlebíček vyklopíme z formy a necháme na mřížce vychladnout. Krok 8: Chlebíček polijeme ho čokoládovou polevou a dozdobíme dle fantazie.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rnK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rnK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Když je přebytek bílků hodí se vždy takový dobrý recept, máme rádi s kandovaným ovocem. :-K

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný, vždy, když zbydou bílky po udělání špaget carbonara 😀

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super! Vážně moc moc moc dobrý! 😋😋😋

Přidala jsem dnes kandovanou citrónovou kůru a je to tedy úplně jiný level než bez 😄 chlebíček dělám často ,bílky mi zbývají .Je mňamózmí :-D

Konečně využití bílků , stravitelné naší rodinou, 😄 (dělám min 1x týdně zmrzlinu -3 žloutky) ,chlebíček je výborný, jen jsem nedávala ovoce ,to nemusíme.. Doporučuji , stojí za to :yes::yes::yes::
Zbyl tu malý kousek,tak přidám fotku.

Zase se zpracovaly bílky. Ubrala jsem trošku cukru. ;-)Moc dobré, krásně nadýchaný.:-)

Chlebíček dělám podobně.

Zdravím :-) Také mi zbylo plno bílků z vánočního pečení,tak jsem zkusila tento chlebíček.Něco podobného dělá tchýňka,pouze s čokoládou, a u nás má úspěch.Zde jsem tedy použila kousky čokolády a plátkové mandle,kandované ovoce nemusíme.A povedlo se a chutná,takže ukládám,děkuji a posílám bodík ;-)

Skvělý chlebíček, prostě když zbydou bílky po pečení vánočního cukroví a na velikonoce po pečení mazanců :-D

Linda 989: :-) ano chlebicek je vyborny a ja ho delam jako suchary.... dobrota

Fajne:yes::-)

Silvie J. 7. 12. 2013 13:11
Recept jednoduchý i pro lidi jako jsem já, sice trochu obměna, místo sekaných oříšků - namleté, čokoláda nastrouhaná + sušené brusinky a mňamka je na světě, není tak cítit po bílcích jako jiné bílkové chlebíčky.
Díky a recept, určitě nepeču naposledy.

Dělám ho znovu a znovu. Bílky mi totiž zůstávají stále, protože peču pro mého muže nejmíň 2x v týdnu.

:-):yes:

Dunka: zkuste nekdy i suchárky...... proste chlebicek nakrajet a ususit / obalit v cukru/

Podle tohoto receptu jsem ho dělala vloni před vánocemi a letos znovu. Dělávala ho vždycky takhle moje mamka. Bílky totiž zůstanou ve větším množství právě tehdy, když se peče vánoční cukroví a v zásobě je dostatek i těch přísad-ořechy, mandle, čokoláda, kandované ovoce apod. Tenhle recept je skvělý, a když se použije robot a silikonová forma, je příprava hotová za 10 minut.

opravdová mňamka :yes:

Vypadá moc pěkně! Určitě ho zkusím.:yes::-p

tak dopečeno a zrovna ho baštím, mňamka....nemám formu na chlebík,tak jsem ho šupla do bábovky...a i tak dávám bodík a ukládám do oblíbených :yes::-p:-K

Aha, tak to se moc omlouvám. :-8

Sidera: autoři stránek www.sarka-david.net nám loni, ještě před spuštěním Topreceptů povolili uveřejnit recepty a fotky z jejich stránek na, tehdy nově vznikající portál, Toprecepty.cz ;-) I tento recept tu tedy byl jakoby do začátku Topreceptů :-)

Wtoprecepty.cz: jakoby nebo opravdu??? :-D:-):-)

Nevěděla jsem, co se zbylými bílky ( kokosky ani pusinky u nás nejedou ), tak jsem tento chlebíček upekla a je výborný. Dávám 1.:yes:

Tématické fráze:
biskupský chlebíček recept, co s bílky z vajec, co upéct z bílků, bílkový moučník, pečení z bílků, bílkové chlebíčky, levný a výborný biskupský chlebíček, co udělat z vaječných bílků, bilkovychlebicek, vánoční recepty z bílků, moučník z bílků recept, moučníky z bílků, bíkový chlebíček, moučník z bílků, recept biskupský chlebíček, cukroví - ořechové řezy z bílků, recept na biskupsky chlebicek, ořechový chlebíček, kdyz zbydou bilky, chlebíček

Suroviny:
cukr moučkový, mouka hrubá, máslo, bílek, čokoláda, mandle sekané, ovoce kandované, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu