Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 196 kJ / 1 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,37 g |
Tuky | 127,84 g |
Vláknina | 31,04 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 55,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky opláchneme, vložíme do hrnce, přidáme 1 celou očištěnou cibuli, 5 stroužků česneku, nové koření, pepř, mírně osolíme(nebo dáme 1/2kostky bujónu), zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka (já jsem vařila v papiňáku v litru vody 35 minut). Měkké jazyky ochladíme, sloupneme kůži a nakrájíme na 1-1,5 cm šikmější plátky. Vývar zcedíme, odebereme do nádobky 3 dl, přidáme 5 pl sojové omáčky, 3 prolisované stroužky česneku, vidličkou rozšleháme a vložíme nakrájené jazyky, které necháme nejlépe přes noc v ledničce odpočinout.
Krok 2: Cibuli a pórek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na jemné půlměsíčky. Špek nakrájíme na drobnější krátké proužky a společně s cibulí ho krátce na oleji osmažíme. Přisypeme pórek a přidáme konzervovaná rajčata s troškou nálevu a vařečkou je trochu rozmělníme. Na závěr vlijeme jazyky i s ochuceným vývarem, promícháme a na mírném plameni pod pokličkou dusíme 15 minut. Pak přidáme na polovinu rozkrojená cherry rajčátka, ještě 5 minut povaříme, vypneme vmícháme zelené bylinky a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, ale můžou být i šťouchané brambory.
Zveřejněno 24. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselé vepřové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlkK
Moje poznámka
Veselé vepřové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlkK
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 16 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 7 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 8 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 9 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 10 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 10 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 11 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 11 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 12 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřové jazýčky,
loupání vepřového jazyka,
vesele veprove jazyky,
vepřová jazyk,
loupaní jazyka,
loupání vepřových jazyku,
vepřový jazyk loupání,
uzené vepřové jazýčky recept,
s čím podávat uzený jazyk,
veprovy jazycek recept,
jak naložit vepřový jazyk,
loupani jazyku,
loupání vepřového jazyku,
vepřové uzeny jazicek,
vyvar z veprovych jazyku,
veprovy jazýček,
loupání uzeného vepřového jazyka,
vepřové jazyky loupání,
vepřové jazyky v konzervě,
stahování vepřového jazyka
Suroviny:
jazyk vepřový,
česnek,
cibule,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
omáčka sojová,
olej,
špek valašský,
pórek,
rajče loupané,
rajče cherry,
libeček
Komentáře (20)
Mysko-já nevím,jak Ti poradit při tom stahování kůže
Susli
Vašíku kup-je to opravdu moc dobré masko
Maruško,když byly děti malé,také jazyk nechtěly
Děkuji Všem za príma komentíky i ty přidělené bodíky
Bibinko jazyky jsou i u nás velice oblíbené
Ivi,Rebi-kdyby jste holky věděly,co mě stojí úsilí a nervů to focení