Vepřové jazýčky na hrášku a kapii

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50 minut+30 minut v Papiňáku 4 porce Pokrmy z vnitřností 11 názorů

Suroviny

2 vepřové jazyky
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
menší konzerva zeleného hrášku
1-2 hrsti sterilovaných kapií
1/2 lžičky sušeného zázvoru (může být i čerstvý)
vrchovatá lžíce hladké mouky
1 lžíce Worcesteru
vývar z vaření jazyka
trošku oleje
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky si povaříme v Papiňáku v mírně slané vodě, pak si je očistíme, stáhneme a nakrájíme na plátky.

  2. Do kastrolu dáme olej, na něm osmažíme cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky, pak přidáme připravené jazyky, zalijeme menším množstvím vývaru z jazyka, pak přidáme ještě zázvor, worcester, osolíme a budeme dusit, až dokud nebude jazyk naprosto měkký.

  3. Pak si v hrnečku s vývarem z jazyka rozšleháme mouku a vylijeme jí k jazykům a necháme provařovat do zhoustnutí, přidáme okapaný hrášek a okapanou kapii, dosolíme, máme-li málo šťávy, přidáme vývar a 10 minut ještě povaříme.

Poznámka

Na jazýčkách je výborné maso, máme je rádi, tak jsem se do nich dala zase úplně jinak, než je dělám a vykouzlila jsem dobrotu, kterou jsme si vychutnali. Podávala jsem s hráškovou rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové jazýčky na hrášku a kapii

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Aničko, ty mi zase uděláš radost, že jazýčky uvaříš;-) Dej pak vědět, jak chutnalo;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jé Bibinko,udělala jsi mi tímto moc príma receptíkem za +11:yes:velkou radost:-))Mám na mrazáku jazyky a přemýšlela jsem,jakou dobrotu na víkend vymyslím;-)Přišla jsi mi s touto šťavnatou pochutinou do rány a já Ti děkuji:-p:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    brzy, jazyk, nazývati.. a desátý bodík dáti:-8:-D:-D:-D
    moc hezký jazýček, Bibionko;-):-p akorát porád dumám, proč je v kategorii pro děti:-?;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Kadlik::-DKadlíku, tak si je uděláš příště;-) Je to dobré masíčko, takové jemné, ještě to máme na dnešek a já už se těším na oběd:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Kadlik: tak to nejsi sám:-)):-))

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    předevčírem jsem chtěl dělat něco podobného... a nakonec jsem, já hovado nekulturní, oba ty jazyky /800 gramů!!!!/ sežral jenom uvařené, s křenem!!!:-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkně barevné,jazýček je tady někde, ale i toto je parádní Janinko:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    i můj jazýček by si pochutnal, máš to moc pěkné Bibinko:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • suslajda suslajda

    Moc šťavnatě vypadající masíčko:yes::yes:+2

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bibinko, to je nádhera a jsem ráda, že Ti můžu dát první bodík. Jazýček je delikatesa a tento receptík by u nás bodoval též:-p:-*:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové na hrášku vepřové na kapii vepřové plátky na hrášku vepřové maso na hrášku s kapii vepřové s kapii a hraskem můžu dusit sterilovany hrasek vepřové jazýčky uzené

Zapomněl/a jsem heslo