Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 604 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,90 g |
Tuky | 144,04 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 3,88 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 15,82 g |
Postup přípravy
Dobře rozehřejeme vhodnou pevnou (nejlépe litinovou) pánev, potřeme ji kůží ze špeku a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí. Krok 6: Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Opečené maso přendáme na nahřátý talíř a vložíme do trouby. Krok 7: Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, cca 100 ml horkého masového vývaru, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Krok 8: Maso klademe na talíře, přelijeme ochuceným výpekem, posypeme kostičkami špeku a kolečky restované cibulky a navrch položíme polovinu rozpečeného Hermelínu.
Zveřejněno 18. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5QL
Moje poznámka
Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5QL
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 1 hodinou
Dušená mrkev
Fitulka před 1 hodinou
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 2 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 2 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 3 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 3 hodinami
Tématické fráze:
nízký roštěnec,
nízký roštěnec recept,
nízký roštěnec recepty,
hovězí nízký roštěnec recepty,
steak z hovězí roštěné,
roštěnec,
vysoký roštěnec steak příprava,
hovězí nízký roštěnec recept,
steak z hovězí roštěné recept,
hovězí roštěná steak recept,
recepty nízký roštěnec,
recept na nízký roštěnec,
sirloin steak,
sirloin steak recept,
roštěnec steak příprava,
roštěnec recept,
hovězí roštěná steak,
recept nízký roštěnec,
hovězí nízky roštěnec,
roštěnka steak
Suroviny:
roštěnec nízký,
sýr hermelín,
cibule,
špek,
olej olivový,
pepř čtyř barev,
sůl mořská,
máslo,
vývar masový
Komentáře (26)
Bála jsem se, abych ho nezkazila, ale nakonec to dopadlo nad očekávání a věřím, že podle detailního popisu si úžasný steak připraví i začátečník.