Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: tak kolem 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie278 kJ /
67 kcal
Bílkoviny2,24 g
Tuky0,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu i kuře si rozsekáme na menší porce, maso osolíme ze všech stran, naskládáme do pekáče, posypeme kmínem a zázvorem, mezi maso nastrkáme celou omytou cibuli se slupkou a stroužky česneku neoloupaného a oloupanou půlkou citronu s vyřezanými hořkými kousky a zastrkáme mezi maso jen čisté půlměsíčky. Krok 2: Podlijeme půl litrem vody, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 130°C. Po hodině maso přelíváme vypečeným sádlem se šťávou a je-li sádla moc, něco si slijeme do hrnečku. Ještě přilijeme vodu, pokud se nám hodně vypekla, znova přikryjeme a pečeme další hodinu stále na 130°C. Krok 3: Pak znova přelíváme maso, kdyby se nám zdálo že se šťáva vypekla a bylo by jí málo ještě přilijeme vodu. Troubu nastavíme na 180-200°C, již nepřikrýváme a dopékáme ještě 40 minut.

Zveřejněno 5. 2. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Inspiroval mě recept na pomalou kachnu z Jindřichohradeckého deníku, který jsem si upravila k naší chuti. Můžu vám s čistým svědomím sdělit, že tak dobře upečenou kachnu jsem ještě nejedla! Maso odpadávalo od kosti a maso z kuřete chutnalo úplně jako ta kachna. Jinak už jí péct vážně nebudu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0W9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0W9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak zdá se, že jsem jediná, kdo recept vyzkoušel. Mě to moc nenadchlo..po 2 hod. pečení to pořád bylo napůl syrové, nakonec jsem pekla celkově 4 hodiny. Je to dobré, ale nejlepší kachna to není. Nejlepší pro nás je pečená na 90°C 4-5 hod. vcelku. Tu zatím nepřekonalo nic. Snad se jiným zadaří líp.

Líbí se mi ty knedlíčky zalité výpekem-když už do pekla, tož na pořádným koni, ne??:yes:
Pomalou kachnu dělávám, ale bez zázvoru, tudíž to musím vyzkoušet.Kachýnka plus zázvor=staročeská bašta.

rebeka:Rebí, je to na 2. a 4. fotce, sámo že knedlíčky a kyselé zelé;-) pěkně jsme se nafutrovali, ale jedli jsme pomalinku a vychutnávali si to. Ještě bude zítra......:-p

tééda:-O:-O to je žraso:-p:-p:yes::yes:
co k tomu máme, Bibinko;-):-?:-D

Janinko,kápla jsi mi do notečky, moc pěkné, něco poodbného jsem také dělala, sice v menším provedení,pak dám fota, jak to půjde časově:-K;-):-p:yes:

Bibinko, tak to se ti hodně povedlo :yes::yes:+

Bibinko, co mi to děláš? Takové chutě;-(..:-D Ale jinak jasně, že bodík:yes::yes:+5

Tak to bych si dala líbit. Pečínka vypadá přímo žravě:-p Bibinko, to zaslouží bodik:yes:

Vypadá to na pěknou baštu:yes:

BIBI vypadá to úžasně....:yes::yes::yes:

Jani, to vypadá velmi dobře. Věřím, že po takovéhle úpravě byla kachnička i kuře super:-p

Tématické fráze:
kure na zazvoru, kachna na zázvoru, pečené kuře jako kachna, kachna na medu a zázvoru, kuře na citronech se zázvorem, pečené kuře na citronech, kuře na zázvoru recepty, pomalá kachna, kuře zázvor, pomale peceni, kachna recepty pečení, zázvor a citron, pomalé pečení kuře, pomalá kachna recept, kachna zázvor, kachna na citronech, kuře na citrónech, pomalé kuře, nejlepší recept na pečenou kachnu, recepty kuře na zazvoru

Suroviny:
kachna, stehno kuřecí, zázvor, cibule, česnek, kmín celý, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu