Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 424 kJ / 1 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,33 g |
| Tuky | 89,48 g |
| Vláknina | 9,32 g |
| Cholesterol | 2,07 g |
| Sodík | 6,01 g |
| Sůl | 14,47 g |
| Sacharidy | 43,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře umytá vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
Krok 2: Poté je vyjmeme, po celém povrchu naťukáme skořápku, ale neloupeme.
Krok 3: Do vroucí vody nasypeme sůl, předáme sáčky s čajem, sójovou omáčku a badyán. Vložíme zpět vejce a zvolna vaříme dalších 25 minut.
Krok 4: Poté odstavíme z ohně a necháme vejce stát v odvaru dalších 8 hodin.
Krok 5: Poté je vyjmeme a oloupeme.
Krok 6: Na talíři přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Krok 7: Cibulová omáčka: Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku.
Krok 8: Zalijeme ji vodou a dobře prošleháme.
Krok 9: Přidáme masox a vaříme asi 20 minut.
Krok 10: Hotovou omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Někdy můžeme pro změnu omáčku rozmixovat a přidat 2 lžíce kopru nebo najemno postrouhaného křenu.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská vejce s cibulovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rx
Moje poznámka
Čínská vejce s cibulovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rx
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 5 minutami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tématické fráze:
černé vejce,
jídla z vajec,
vejce recepty,
levná jídla recepty,
cibulové kroužky pohlreich,
cerne vejce recept,
peklo na talíři čínská polévka,
cerna vejce,
polivky recepty,
vejce,
jídlo z vajec,
recept na černé vejce,
bezmasé omáčky,
jak udělat černé vejce,
bezmasá jídla čínská kuchyně,
cibulová marmeláda pohlreich,
vejce recept,
recept na černá vejce,
vejce benedikt pohlreich,
recept na cinskou polivku
Suroviny:
vejce,
voda,
čaj černý,
sůl,
omáčka sojová,
badyán,
cibule,
tuk,
mouka hladká,
masox,
pepř,
sůl,
šťáva citronová,
voda
Komentáře (11)
A bylinko, pokud by sis dala tu námahu a mrkla ke mně do fotek, asi bys zjistila, že tam nemám fotky zadara, stažené od svých receptů jinde na netu (že?), ale poctivě vařené a pečené. A ono je rozdíl piplat se s chlebem, který pečeš v troubě a dá ti práci a čas 2-3hodky nebo si vzít své recepty odjinud a strčit je sem. (Tohle zbytečný dohadování mě fakt neba a není nás, ani jedné, důstojné).
Jo
Jinak tahle kombinace čínských čajových vajec, brambor a cibulové omáčky s křenem či koprem je opravdu zvláštní, skoro až komická