Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené morkové kosti na česnekové topince

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 533 kJ /
605 kcal
Bílkoviny3,83 g
Tuky57,46 g
Vláknina8,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Krok 2: Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na plech (polovinu doby pečeme na stojato, na druhou polovinu položíme) a pečeme. Morkový střed testujeme kovovou jehlou, která by po zapíchnutí a vytažení měla být celá horká. Krok 3: Špalíčky o výšce 5 cm pečeme cca 20-25 minut, ke každému centimetru navíc připočítáme 5 minut. Krok 4: Mezitím utřeme 1-2 stroužky česneku se solí, nasekáme petrželku a cibulku nadrobno a vše promícháme s olivovým olejem. Krok 5: Na suché pánvi opečeme plátky bagety, potřeme je zbylým česnekem a udržujeme teplé. Krok 6: Každý strávník si pečený morek vybírá z kostí sám, maže ho na opečené česnekové bagetky a podle chuti si pokrm dosoluje. Přes morkovou hmotu přelévá česnekovo-petrželkový olej.

Zveřejněno 8. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené morkové kosti na česnekové topince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8O35

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené morkové kosti na česnekové topince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8O35

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná pochúťka, robím tak isto, len bez namáčania. Pridávam foto. :yes:

No tak za tohle by mi manža políbil ruce.I na nich odnesl..od stolu a vrhnul se na morek.:-))Má je moc rád .Upíct morkové kosti,to je nápad tedy.:yes::yes: Jakože se pečou kosti na vývar,než se dají vařit ,je známé,ale morkáče by mne nenapadli.Ten morek musí šmakovat tedy.Ukázat to manželovi,okamžitě letí do obchodu a koupí 5 kilo a jen pro sebe.Nádherná fotka.:yes::yes:

Kadlik: jsem na tom stejně:-p:yes:

polykám nasucho, jak při angíně... tohle je opravdu paráda!!!:yes:

Máčení kostí - Eliza má pravdu, je to k odkrvení, ale používá se v židovské kuchyni.Jinak by to nebylo tzv.košer.
Pro nás je to zbytečné.:-8
Jinak super foto.:yes:

Eliza: Elí, proč by ses měla stydět, já taky vyvařuju kde co(teda ponožky ne:-!)a vždycky si vzpomenu na Babičku od Božky Němců;-)všechno se má zužitkovat a pokud něco vyhodit, tak jen opravdu minimum. Jo z těch kostí bude vývar jako malvas-děláš dobře:yes:

Koukej se uzdravit a neflákej se ;-);-):-K:-K:-K, mňam.:-p:-p:yes::yes:

Děkuji za komentáře, je to bezva, si je pročítat..:yes:
Že se kosti mají máčet, jsem vygooglila a nejspíš to bude pro vyplavení větší části krve - voda byla červená. Stejně tam trochu zbyla, je to to tmavé po upečení na fotkách.. Lepší by bylo vodu párkrát vyměnit.
Jinak Bibi, to víš, že z pečených a vydlabaných kostí bude dlouze tažený vývar...nikdy nevynechám jedinou příležitost k výrobě vývaru, fakt nevyhodím ani odřezky z masa, natož takovouhle parádu...:yes: Skoro se stydím, ale já vyvařím i opečené kosti, zbylé z kolínka - je z nich nakonec vynikající hustý rosol...:-8

Tak Ty máš tady takovou dobrůtku a já když uvařím polévku, tak kosti s morkem spapají pejsci...příště vyzkouším já:yes:11

Eli, prosím Tě, proč se kosti máčí v ledové vodě. :-S Nikdy jsem morkové kosti nedělala jinak, než na vývar, ale bez předchozího namáčení.

Eliza:Elí a když se ten morek vybere a sní, co děláš s těma kostma, ty vyhodíš:yes: Já bych z nich udělala vývar na polévku-no to mě jen tak bokem napadlo;-) Jinak morek s chlebíkem jednou za čas je výbornej:-p Určitě máš dobrého řezníka, ty kosti plné morku jsou boží a ty máš krásnej 1O.bod:yes:
Brzy se nám uzdrav a ať tě to přestane bolet;-))

Dobré a neokoukané nápady se mají ocenit.A tohle opravdu vidím poprvé v životě.:-O:-p :yes:

Ještě že sem nechodí můj muž, ten by slintal:-D:-D:-DEliz tobě dávám bodík:yes::yes::yes::yes:

Děkuju, Světlanko..:-K Vždycky Tě tu tak ráda vidím...:yes:

Tématické fráze:
pečené kosti, pečený morek, morkové kosti, morková kost, morek z hovezích kosti recept, pečení kostí, morkové kosti recept, vývar z pečených kostí, hovězí vývar z pečených kostí, recept na morkové kosti, morková kost recept, morek na topince, pečené hovězí kosti, pečené maso s kostí, topinky s morkem, morek z hovězích kostí, morek z kosti, recept morková kost, pečené kosti na polévku, pecfna morkova kost

Suroviny:
kost hovězí morková, petrželka hladkolistá, česnek, cibule, olej olivový extra virgin, bageta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu