Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 424 kJ / 1 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,33 g |
| Tuky | 89,48 g |
| Vláknina | 9,32 g |
| Cholesterol | 2,07 g |
| Sodík | 6,01 g |
| Sůl | 14,47 g |
| Sacharidy | 43,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře umytá vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
Krok 2: Poté je vyjmeme, po celém povrchu naťukáme skořápku, ale neloupeme.
Krok 3: Do vroucí vody nasypeme sůl, předáme sáčky s čajem, sójovou omáčku a badyán. Vložíme zpět vejce a zvolna vaříme dalších 25 minut.
Krok 4: Poté odstavíme z ohně a necháme vejce stát v odvaru dalších 8 hodin.
Krok 5: Poté je vyjmeme a oloupeme.
Krok 6: Na talíři přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Krok 7: Cibulová omáčka: Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku.
Krok 8: Zalijeme ji vodou a dobře prošleháme.
Krok 9: Přidáme masox a vaříme asi 20 minut.
Krok 10: Hotovou omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Někdy můžeme pro změnu omáčku rozmixovat a přidat 2 lžíce kopru nebo najemno postrouhaného křenu.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská vejce s cibulovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rx
Moje poznámka
Čínská vejce s cibulovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rx
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 15 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
černé vejce,
jídla z vajec,
vejce recepty,
levná jídla recepty,
cibulové kroužky pohlreich,
cerne vejce recept,
peklo na talíři čínská polévka,
cerna vejce,
polivky recepty,
vejce,
jídlo z vajec,
recept na černé vejce,
bezmasé omáčky,
jak udělat černé vejce,
bezmasá jídla čínská kuchyně,
cibulová marmeláda pohlreich,
vejce recept,
recept na černá vejce,
vejce benedikt pohlreich,
recept na cinskou polivku
Suroviny:
vejce,
voda,
čaj černý,
sůl,
omáčka sojová,
badyán,
cibule,
tuk,
mouka hladká,
masox hovězí,
pepř,
sůl,
šťáva citronová,
voda
Komentáře (11)
A bylinko, pokud by sis dala tu námahu a mrkla ke mně do fotek, asi bys zjistila, že tam nemám fotky zadara, stažené od svých receptů jinde na netu (že?), ale poctivě vařené a pečené. A ono je rozdíl piplat se s chlebem, který pečeš v troubě a dá ti práci a čas 2-3hodky nebo si vzít své recepty odjinud a strčit je sem. (Tohle zbytečný dohadování mě fakt neba a není nás, ani jedné, důstojné).
Jo
Jinak tahle kombinace čínských čajových vajec, brambor a cibulové omáčky s křenem či koprem je opravdu zvláštní, skoro až komická