Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 502 kJ / 1 793 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,91 g |
| Tuky | 171,23 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 484 mg |
| Sodík | 2,63 g |
| Sůl | 6,46 g |
| Sacharidy | 7,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí krátce povaříme, vychladnuté rozděláme na jednotlivé listy, které budeme plnit.
Krok 2: Jáhly uvaříme dle návodu - 3x spařit horkou vodou a poté vaříme do změknutí.
Krok 3: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, které na cibulce osmahneme.
Krok 4: Tvarůžky nakrájíme na menší kousky. Smícháme masovou směs + uvařené jáhly + tvarůžky, přidáme vejce a vše osolíme a opepříme.
Krok 5: Na zelné listy klademe plátky slaniny a na ni masovou směs.
Krok 6: Listy smotáme, dáme do pekáčku, potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Zveřejněno 21. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smraďochovy zelné závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQQo
Moje poznámka
Smraďochovy zelné závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQQo
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 11 minutami
Domácí chleba
Samjda před 26 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Tématické fráze:
zelné závitky,
zelny zavitky,
recept na zelné závitky,
zelný závin s tvaruzkama,
kapustové závitky s jáhly,
zelný závin,
zelne zavitky s tvaruzkama,
zelna s tvaruzkem,
kapustové závitky,
jak varit zelne zavitky
Suroviny:
zelí bílé hlávkové,
maso mleté,
cibule,
vejce,
sýr tvarůžky kulaté,
jáhly,
slanina anglická,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (13)