Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 286 kJ / 7 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,40 g |
Tuky | 157,51 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,59 g |
Sodík | 914 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 1 292,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus na dort - postup:
Krok 2: Bílky a tak 3/4 cukru ušleháme do tuha. Žloutky se zbytkem cukru ušleháme, stačí málo, nemusí byt pěna! Potom vyšleháme směs ze žloutků a bílků s olejem a nakonec se všlehá prosetá mouka přes síto, ale už ručně, ne mixerem.
Krok 3: Pečeme na 170 °C cca 30 min ale záleží na vaší troubě. Nejlepší je zkusit špejlí, jestli se na ně těsto nelepí, máte pečeno:-)
Krok 4: Krém:
Krok 5: Uvaříme pudink. Tzn. mléko, pudinkový prášek a cukr. Když je pudink vychladlý zašleháme do něj máslo.
Punčovina: Krok 6: Piškot nebo odkrojky z dortu, krém, rum ,může být i kakao. Záleží co máte rádi. Krok 7: Potahovka se koupí a jen se ochutí aroma. Já dávám vanilkové nebo mandlové, barva je gelová icing colors, hnědá se dá docílit i kakaem .
Punčovina: Krok 6: Piškot nebo odkrojky z dortu, krém, rum ,může být i kakao. Záleží co máte rádi. Krok 7: Potahovka se koupí a jen se ochutí aroma. Já dávám vanilkové nebo mandlové, barva je gelová icing colors, hnědá se dá docílit i kakaem .
Zveřejněno 9. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort žirafa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kDlE
Moje poznámka
Dort žirafa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kDlE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 14 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 16 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 5 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 6 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 8 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 9 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 9 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 10 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 11 hodinami
Tématické fráze:
žirafa z marcipánu,
dort žirafa-postup,
dort ve tvaru žirafy,
foto postup dort žirafa,
dort se žirafou,
yotube,
dort s žirafou,
labutě z marcipánu - postup,
zirafa z marcipanu postup,
postup dortu,
forma na dort žirafa,
dorty-žirafa,
dort jako zirafa,
dort osel,
dort ježek postup,
marcipánová žirafa,
postup na marcipánovou žirafu,
fotopostup žirafa,
yotube-dorty,
dorty postupy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
hmota potahovací white icing,
aroma,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (31)
Kdyz si budu chtit jen prohlizet dorty, tak si zvolim obrazky v googlu. Myslim, ze tu mezi nama bude a je dost sikulu, ale i odvaznych zacatecniku, co je prave tvuj dort oslovi a chteli by se do toho pustit, ale obrazek finalniho vysledku, pokud to neni jednoducha kulata klasika, pro ne je bude bohuzel moc malo. Pritom to treba ve fotopostupu neni az tak tezke a narocne. Urcite by te potesilo, kdyby prave tvuj dort nekdo udelal, pochvalil a pridal i foto
Nic proti tobe a tvym kouzelnym dortum, je to jen muj nazor
A díky za doplnění i snahu
Vždy je tady lépe hodnocen úplný recept (fotka, postup, suroviny) - do něj se může pustit každý, kdo trochu peče. I když - povinnost psát ho tu není....
Tvoje dortíky jsou úžasné (žirafa je kouzelná