Suroviny
Porce: ...podle toho do jak velkých sklenic zavaříte...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 037 kJ / 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 8,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,71 g |
| Sůl | 16,75 g |
| Sacharidy | 161,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svaříme vodu s cukrem, octem a solí.
Krok 2: Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme.
Krok 3: Tímto nálevem zaléváme buď celé malé okurky, nebo výborné jsou ty veliké, co zůstanou omylem na záhonku, rozřízlé podélně na čtvrtky.
Krok 4: Do každé skleničky dáme snítku kopru a stroužek česneku.
Krok 5: Nakonec necháme 20 minut při 80 stupních sterilovat.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Moje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 11 minutami
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 34 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 3 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 3 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 5 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 5 hodinami
Tématické fráze:
sterilizace okurek,
sterilizované okurky,
sterilizování okůrek,
recept na okurky,
recepty na okurky,
okurky,
jak dlouho sterilovat okurky,
jak dlouho sterilizovat okurky,
čočkofazole,
jak udělat kvašáky,
jak sterilovat okurky,
okurky jinak,
okurky recepty,
sterilizování okurek v troubě,
koupím okurky,
recepty okurky,
sterilizace okurek v troubě,
recept na kvašáky,
sterilizovane okurky recept,
okurky naložené v hořčici
Suroviny:
okurky sterilované,
voda,
cukr,
ocet,
sůl,
hořčice plnotučná,
kopr,
česnek
Komentáře (56)
Jinak já to taky vyzkouším, ne na všech, ale abych prostě vyzkoušela, jestli nám bude chutnat
Letos manžel koupil okurky takové kráné 5-7mm velké,tak jsem dělala celé a z těch větších jsou podélné řezy
Bodík šel už minule,škoda,že nelze bodovat vícekrát
Chuť týchto uhoriek je veľmi dobrá! Takže, ak začnem onedlho zavárať, určite aj tieto.