Slepice z plzeňské krčmy
Ze slepice můžete připravit skvělý nedělní oběd po kterém se vaši strávníci budou doslova oblizovat až za ušima. Slepici dle receptu z plzeňské krčmy připravíme s příjemně nasládlou švestkovou omáčkou, která voní po divokém koření.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 344 kJ / 1 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,35 g |
Tuky | 129,85 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 16,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: V tlakovém hrnci s vodou vaříme slepici na mírném ohni do poloměkka, necelou hodinu. Vývar uchováme.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky. Sušené švestky nasekáme. Slepici naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji.
Krok 3: Slepici vyjmeme a přidáme slaninu. Opečeme, přihodíme švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso.
Krok 4: Přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme do měkka, zhruba 1 hodinu. Dle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy.
Krok 5: Asi 15 minut před koncem pečení odkryjeme, přidáme nakrájené jablko a dopečeme kůrčičku.
Krok 6: Podáváme s bramborovými šiškami a se zelím.
Zveřejněno 21. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Moje poznámka
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Popelka888 před 5 minutami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 53 minutami
Ztracená vejce
mk.n@centrum.cz před 59 minutami
Kynutý makový závin
Lenka1980 před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
stanik před 2 hodinami
Bábovka s rybízem
Kateka před 3 hodinami
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 12 hodinami
Kure pecene
raelggg před 14 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 14 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
recepty co ze slepice,
recepty ze slepice,
slepice recept,
slepice recepty,
bazanti slepice recept,
recepty na slepici,
recepty na jídla ze slepice,
bažantí slepice,
co uvařit ze slepice,
recept na slepici,
plzeňská bašta recept,
recept slepice,
bažantí slepice recepty,
jidlo ze slepice,
jídla ze slepice,
jak zabít slepici,
úprava slepice,
recepty slepice,
recept na bažantí slepici,
slepice v červeném oleji recept
Suroviny:
slepice,
povidla švestková,
švestky sušené,
slanina,
bobkový list,
jalovec,
vývar drůbeží,
jablko,
olej
Komentáře (40)
Super
rozhodně se ozvu a jen ještě dotázek, jak dlouho se asi slepička peče v boudičče