Postup přípravy
Krok 1: Umyté čerešne naložíme do fliaš, pridáme k nim sladidlo, zalejeme vodou a na vrch dáme trocha kys. citrónovej.
Krok 2: Fľaše uzavrieme a sterilizujeme 10 minut.
Zveřejněno 20. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Moje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 9 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 9 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 10 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 5 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 6 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 7 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 8 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 10 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 10 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 11 hodinami
Tématické fráze:
dia zavařování,
dia kompóty,
dia kompoty recepty,
dia kompot,
tresnovy kompot dia,
zavařování dia,
dia kompoty recept,
zavařování třešní pro diabetiky,
zavarovani dia kompotu,
zavarovaní tresni dia,
recepty na dia kompoty,
dia kompot recept,
dia zavařeniny,
recept na dia kompot,
zavařování pro diabetiky,
dia třešňový kompot,
zavarovani tresni bez cukru,
dia cukr na zavařování,
sterilizace kompotů,
zavařujeme dia
Suroviny:
třešně,
sacharin,
kyselina citronová,
voda
Komentáře (10)
Při zavařování se snažím obecně vyhýbat cukru (ovoce ho má samo o sobě dost). Na marmelády a džemy výhradně diaželírovací cukr (laik rozdíl nepozná).
Kompoty, když už přisladit, tak maximálně fruktozou - tady nevím, co to je za druh třešní - i to je důležité (tmavé chrupky cukr nepotřebují) -
Tady odhaduji, že bych dala na dané množství vody 1 PL fruktozy a půl lžičky kyseliny citronové.
Jinak tenhle recept je opsaný ze staré kuchařky, neříkám, že ve své době byl špatný, tehdy nic jiného neexistovvalo, ale dnes máme lepší a účinnější sladidla.
Navíc dávat sem neúplné recepty, kdy si musím jinde najít dobu sterilizace,když to neznám....tak radši použiju recept, který je napsán se vším všudy