Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 788 kJ / 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,17 g |
Tuky | 20,53 g |
Vláknina | 13,70 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 89,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.
Krok 3: Podlijeme bílým vínem ve kterém jsme namáčeli švestky, pánev přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme švestky, mandle a polévkovou lžíci rybízové marmelády.
Krok 5: Mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Přidáme smetanu a již jen krátce necháme přejít varem.
Krok 6: Pokud máme dost šťávy, nemusíme již zahušťovat moukou.
Krok 7: Jestli máme rádi více omáčky, zahustíme trochou jíšky a dokořeníme podle chuti.
Krok 8: Velmi dobrou přílohou jsou šťouchané brambory, přelité a ochucené rozvařenou šťávou.
Zveřejněno 1. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na šveskách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y95w
Moje poznámka
Vepřové na šveskách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y95w
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 4 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 4 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 4 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 5 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 5 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 7 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 7 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 7 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 7 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 7 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 8 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřové švestky sáček,
maso na sveskach
Suroviny:
plátek vepřový,
švestky sušené,
mandle,
víno bílé,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
džem rybízová,
smetana na vaření,
jíška
Komentáře (6)
Máme to rádi hlavně ze zvěřiny.