Vepřové na šveskách

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

4 vepřové plátky
sáček sušených švestek a hrst spařených mandlí
1 dl bílého vína
polévková lžíce másla
1-2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
1 polévková lžíce rybízového džemu a 1 dl smetany
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.

  2. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.

  3. Podlijeme bílým vínem ve kterém jsme namáčeli švestky, pánev přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.

  4. Když je maso měkké, přidáme švestky, mandle a polévkovou lžíci rybízové marmelády.

  5. Mícháme dokud se marmeláda nerozpustí, přidáme smetanu a již jen krátce necháme přejít varem.

  6. Pokud máme dost šťávy, nemusíme již zahušťovat moukou.

  7. Jestli máme rádi více omáčky, zahustíme trochou jíšky a dokořeníme podle chuti.

  8. Velmi dobrou přílohou jsou šťouchané brambory, přelité a ochucené rozvařenou šťávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřové na šveskách

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Nemela jsem rybizovou marmeladu ale brusinky a dopadlo to skvele, podavala jsem s ryzi:-D

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    ;-) Klasická česká dobrota, znám ji s uzeným a bramborovým knedlíkem. Mňaaam.:-K

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Mnami,mnami tohle by mi chutnalo!Ale vyzkouším z kuřátka,prasátko já nerada! Bodík pro tebe!:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Je to hodně podobné mému masínku, dělám k tomu knedlíky.
    Máme to rádi hlavně ze zvěřiny.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Vyzerá to dobre,ale zamiaky s takouto šťavou som ešte nejedla,k takýmto "sladkým" omáčkam robím vždy ryžu.Moc zaujímavé:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové švestky sáček maso na sveskach

Zapomněl/a jsem heslo