Vánoční pangasius s eidamem v trojobalu

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ryby 8 názorů

Suroviny

1 kg Pangasius dolnooký (4 filety)
20 dkg na jemno nastrouhaného sýru eidam
hladká mouka
4 vejce
strouhanka
olej
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a necháme cca 30 minut odležet .

  2. Nachystáme si suroviny na klasický trojobal ( hl.mouka, vejce, strouhanka) a na jemno nastrouhaný sýr eidam smícháme s našlehaným vejcem.

  3. Filet osušíme v papírové utěrce, obalíme hl. moukou a vložíme do směsi vejce a strouhaného sýru. Nepoddáme se tomu, že nám to na filetu nebude moc dobře držet, ale při trošce trpělivosti se nám to povede a opatrně filet přeneseme do misky se strouhankou a silně vtlačíme strouhanku k filetu. Výsledek stojí za to.

  4. Poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a pomalu smažíme do zlatova. Jako příloha je výborná bramborová kaše. Vánoční příloha bramborový salát s majonézou.

Poznámka

Trpělivost chutného pangase přinese.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vánoční pangasius s eidamem v trojobalu

  • Iriska Iriska

    Asi před 14 dny bylo v Černých ovcích na ČT1 povídání o pangasovi. V naší republice se na základě různých průpovídek dělal průzkum u 11 firem, které k nám pangase dováží. Ani u jedné rybičky nebylo zjištěno nic závadného. Pangase doporučují jako zdravou dobrou rybu, které nic neschází ani nepřebývá, dětem do školních jídelen. Je to výborná ryba, výborný recept. Dávám boda :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, taky jsem slyšela i četla nějaké "bláboly o pangasovi, ale mně to neovlivní, to bychom u nás nemohli jíst nic:-!;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pangas rozhodně šťavnatý je a já ho mám moc ráda. Ovšem poslední dobou se o něm píší děsné věci:-(. I tak z mého jídelníčku nezmizí a ty máš plus i ode mne;-):yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Otto,letí bodík.I tebe mám z AHA uloženého ve svých receptech. Taky gratuluji.:-K

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Otto, na fotu vypadá pangas hodně šťavnatě:-p:-p. Hezký recept;-). :-!:-)):yes::yes::yes:. +5

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vypadá moc dobře :-p a tak ho ukládám pro vyzkoušení. :yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ryby mám ráda v každé úpravě, sýr používáme také. Ještě jsem experimentovala s obalovým materiálem tak, že jsem použila podrcené kukuřičné nebo bramborové lupínky. Buď samotné a nebo přimíchané do strouhanky. :yes::-p:-)Přidávám bodík. :yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Super-dávám bodík, protože do trojobalu na kapříka a jiné rybky dávám také sýr-je šťavnatější a má výbornou chuť...a do oleje na smažení přidávám lžíci sádla:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pangasius ryba foto vánoční recepty pangas dolnooky pangasius pangasius dolnooký recept na pangase ryba v trojobalu pangas dolnooký recept smažený pangas pangasius cena vánoční recepty.cz vanocni ryby pangasius smažený recepty na pangase klasický trojobal pangas dolnooký recepty vánoční ryba recepty recept na vanocni rybu smažený pangasius recepty vánoční ryba recept

Zapomněl/a jsem heslo