

Vánoční pangasius s eidamem v trojobalu
Suroviny 4 porce
- 1 kg Pangasius dolnooký (4 filety)
- 20 dkg na jemno nastrouhaného sýru eidam
- hladká mouka
- 4 vejce
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a necháme cca 30 minut odležet .
Nachystáme si suroviny na klasický trojobal ( hl.mouka, vejce, strouhanka) a na jemno nastrouhaný sýr eidam smícháme s našlehaným vejcem.
Filet osušíme v papírové utěrce, obalíme hl. moukou a vložíme do směsi vejce a strouhaného sýru. Nepoddáme se tomu, že nám to na filetu nebude moc dobře držet, ale při trošce trpělivosti se nám to povede a opatrně filet přeneseme do misky se strouhankou a silně vtlačíme strouhanku k filetu. Výsledek stojí za to.
Poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a pomalu smažíme do zlatova. Jako příloha je výborná bramborová kaše. Vánoční příloha bramborový salát s majonézou.
Poznámka od kuchařky
Trpělivost chutného pangase přinese.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vánoční pangasius s eidamem v trojobalu
-
Asi před 14 dny bylo v Černých ovcích na ČT1 povídání o pangasovi. V naší republice se na základě různých průpovídek dělal průzkum u 11 firem, které k nám pangase dováží. Ani u jedné rybičky nebylo zjištěno nic závadného. Pangase doporučují jako zdravou dobrou rybu, které nic neschází ani nepřebývá, dětem do školních jídelen. Je to výborná ryba, výborný recept. Dávám boda
-
Jani, taky jsem slyšela i četla nějaké "bláboly o pangasovi, ale mně to neovlivní, to bychom u nás nemohli jíst nic
-
Pangas rozhodně šťavnatý je a já ho mám moc ráda. Ovšem poslední dobou se o něm píší děsné věci
. I tak z mého jídelníčku nezmizí a ty máš plus i ode mne
-
Otto,letí bodík.I tebe mám z AHA uloženého ve svých receptech. Taky gratuluji.
-
Otto, na fotu vypadá pangas hodně šťavnatě
. Hezký recept
.
. +5
-
Vypadá moc dobře
a tak ho ukládám pro vyzkoušení.
-
Ryby mám ráda v každé úpravě, sýr používáme také. Ještě jsem experimentovala s obalovým materiálem tak, že jsem použila podrcené kukuřičné nebo bramborové lupínky. Buď samotné a nebo přimíchané do strouhanky.
Přidávám bodík.
-
Super-dávám bodík, protože do trojobalu na kapříka a jiné rybky dávám také sýr-je šťavnatější a má výbornou chuť...a do oleje na smažení přidávám lžíci sádla