Vepřové po chorvatsku

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Suroviny 2 porce

300 g vepřové krkovice
2 lžíce oleje
1 bílá paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
10 cm pórku
10 ks cherry rajčátek
1 malý rajčatový protlak
malá lžičku cukru
koření na steaky (nebo hrubý pepř a sůl)
koření čubrica
(já i chilli)

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné maso nakrájíme na kostky, nakrájíme i všechnu zeleninu a dáme stranou. Do rozpálené wok pánve dáme olej a na něm prudce opečeme maso, okořeníme, promícháme a vyndáme z pánve.

  2. Do výpeku dáme cibuli, česnek, orestujeme a přidáme ostatní zeleninu. Opět chvilku opékáme zeleninu, nakonec přidáme rajčátka, podlijeme troškou vody, vrátíme maso, promícháme a přidáme protlak.

  3. Krátce, asi 5 minut vše podusíme a podle chuti dosladíme a dokořeníme. Podáváme s vařenými bramborami sypanými pažitkou nebo petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Našla jsem starý ale oblíbený recept od mé bývalé sousedky. V létě si většinou na zahradě pochutnáme s chlebem.

Komentáře k receptu Vepřové po chorvatsku

Tématické fráze: chorvatsko recepty vepřová řezanka vepřová řezanka videorecept rýže chorvatsko chorvatské vepřové nudličky recept vepřové nudličky po chorvatsko recept na chorvatsko maso po chorvatsko vepřové plec wok pánev maso po chorvatsku pepř chorvatsko recept rýže po chorvatsku zeleninová rýže bez masa po chorvatsku vepřové kostky po chorvatsku recepty na chorvatsko vepřová plec na pánev wok recepty chorvatsko rýže v chorvatsku trhaná vepřová plec rýže po chorvatsku