Hřibová čalamáda
Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso, do leča, nebo do rizota.
Suroviny pro 1 dávka
10 středních sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 458 kJ / 2 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,00 g |
| Tuky | 8,40 g |
| Vláknina | 136,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24,24 g |
| Sůl | 60,00 g |
| Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hřiby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na plátky. Hřiby 5 minut povaříme a necháme vychladnout.
Krok 2: Z vody, octa, cukru, soli a koření svaříme nálev a necháme ho vychladnout.
Krok 3: Hřiby, cibuli i papriku napěchujeme do čistých, dobře umytých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Necháme 24 hodin uležet.
Krok 4: Sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Zveřejněno 21. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Moje poznámka
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
hřibová omáčka,
čalamada s hřibama,
čalamada se žampiony,
hřibové lečo,
čalamada,
vaječina z hřibu,
facebook josef stehlik,
nálev na hřiby,
houbová čalamáda,
jak sterilizovat žampiony,
lečo s hřibama,
hřibovová čalamáda,
kuchařka recepty čalamáda,
hřibová kuchařka,
hriby recepty,
hřiby v nálevu,
hribova omacka recept,
hřiby se zelim,
čalamada s žampiony,
vajecina s hriby
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
paprika čerstvá červená,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list
Komentáře (7)