Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 597 kJ / 143 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 17,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostrým nožem nakrájíme kůži na prsou na malé kostičky tak, abychom prořízli kůži se sádlem ale neřízli do masa - vytekla by nám šťáva. Do zářezů vetřeme koření a sůl. Okořeníme i maso na druhé straně.
Krok 2: Rozpálíme suchou pánev a dáme na ní prsa kůží dolů. Zprudka opečeme aby byla křupavá kůžička.
Krok 3: Pak obrátíme, ubereme plamen, přilijeme portské a pozvolna dopečeme cca 5 minut. Střed masa má být růžový. Prsa vyndáme, do omáčky přidáme med, promícháme a hotovo.
Zveřejněno 5. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prsa s portskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62QL
Moje poznámka
Kachní prsa s portskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62QL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
kachni prsa na portskem,
omáčka z portského vína,
kachní prsíčka na víně,
kachní prsa,
kachni prsa na portskem vině,
kachni prsa recept,
omacka z portskeho,
kachní prsíčka na portském,
kachní prsa s portským,
kachní prsíčka na portském víně,
studená kachní prsa,
omáčka s portským,
kachní prsa recepty,
kachni prsa s omackou z portskeho,
kachní prsa na víně,
kachní prsa na portské víno,
kachní prsa na studeno,
kachní prsíčka portske,
kachní prsíčka portské víno,
kachna na portskem vine
Suroviny:
prsa kachní,
víno portské,
med,
koření meat masala,
sůl
Komentáře (25)
Manžel by měl dnes dovézt ještě láhev portského přímo z Portugalska ( portuguesa.cz/cs/31-cervene-portske-vino-fine-tawny-port.html ), tak ať je čím zapíjet .))
Vašku, posílám bod - už od pohledu dobrůtka.
P. S. Zítra písnu mail ohledně veleexpedice Jizerky
a co to jsou za hnědí hadi