Pampeliškový bramborový salát
Pampelišky je dobré zařadit do svého jídelníčku, protože obsahují mnoho vitamínů i minerálních látek. Z jejich mladých listů, brambor a vajec připravíme výborný jarní salát, který přijde vhod jako lehká večeře nebo příloha.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 693 kJ / 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,62 g |
Tuky | 57,29 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 593 mg |
Sůl | 1,29 g |
Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy púpavy namočíme do vlažnej vody na pol hodiny, raz vodu vymeníme. Potom necháme odkvapkať a osušíme, môžeme potrhať na menšie kúsky.
Krok 2: Zemiaky uvaríme, ošúpeme, nakrájame.
Krok 3: Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame.
Krok 4: Horčicu osolíme, vmiešame čierne korenie, prešľahávame s olejom, okyslíme octom a pomaly pridávame vlažnú vodu.
Krok 5: Prelejeme zemiaky a premiešame s citom.
Krok 6: Vmiešame opatrne vajíčka a púpavové listy.
Zveřejněno 25. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškový bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDW8
Moje poznámka
Pampeliškový bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDW8
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 11 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
pražské poupě,
pražské poupě-recept,
bramborový salát s pampeliškami,
pampeliškovy salat s bramborák,
pražské poupě recept,
pražské poupě jídlo,
co je púpava,
jak udělat dobrý pampeliškový salát,
poupata pampelisky recept,
pražské kuřecí poupě,
recept-pražské poupě,
salát z pampelišek s bramborami
Suroviny:
brambory,
vejce,
listy pampeliškové,
hořčice,
olej,
ocet,
voda,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (28)
Díky za radu ohledně lístků, píšu si to a o víkendu na chalupě vyženu holky na pampelišku
Žižu, lístky oberaj len naozaj mladé, príp. také od stredu rastliny. Puky - poupata horké neboli. A mladé listy - pred namočením som ich neochutnala, tak neviem, či boli horké. V šaláte horké neboli. Manžel jedol prvýkrát a bez problémov, viac mu to chutilo ako rukola.
Přiznám se, že pampeliškový salát jsem vyzkoušela jednou, kdysi dávno. V receptu nikdo neradil, že se mají lístky namočit, takže jsem vše potom vylila na kompost - bylo to moc hořké. Nevím, jestli vyzkouším recept i s těmi bramborami, možná dám jen vajíčko, ale o víkendu určitě zrealizuju
Jo, a moje babička říkala pupava takovému bodláku, když byl mladý, dával se husám
Ale s mierou je určite zdravá.
Jinak salátek