Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 174 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,20 g |
Tuky | 92,50 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,66 g |
Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny.
Krok 2: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.
Krok 4: Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.
Krok 5: Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.
Krok 6: Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso.
Krok 7: Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.
Krok 8: Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Moje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 2 hodinami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 11 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 13 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 13 hodinami
Maková náplň
mismi před 14 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 15 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty divocina zajic,
recept na zajíce,
zajíc recept,
jak připravit zajíce,
zajíc,
recepty na divočinu zajíc,
maso ze zajíce,
recept na zajíce na divočinu,
zajíc recepty,
jak dlouho pečeme zajíce,
jak nejlépe pripravit zajice,
připrava zajice na pečeni,
recepty na zajíce,
ulovený zajíc příprava,
jak pripravit divocinu,
jak upect nejlepe zajice,
dietní zajíc,
divočina-zajíc,
zajíc a mrkev,
vařený zajíc
Suroviny:
maso zaječí,
mrkev,
máslo,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
cibule,
koření divočina,
koření čili-šípek,
sůl,
slanina,
mléko
Komentáře (20)