Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 174 kJ / 1 237 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,20 g |
| Tuky | 92,50 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 1,87 g |
| Sůl | 4,66 g |
| Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny.
Krok 2: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.
Krok 4: Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.
Krok 5: Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.
Krok 6: Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso.
Krok 7: Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.
Krok 8: Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Moje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 2 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 3 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 4 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 5 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 5 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 5 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 6 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 8 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty divocina zajic,
recept na zajíce,
zajíc recept,
jak připravit zajíce,
zajíc,
recepty na divočinu zajíc,
maso ze zajíce,
recept na zajíce na divočinu,
zajíc recepty,
jak dlouho pečeme zajíce,
jak nejlépe pripravit zajice,
připrava zajice na pečeni,
recepty na zajíce,
ulovený zajíc příprava,
jak pripravit divocinu,
jak upect nejlepe zajice,
dietní zajíc,
divočina-zajíc,
zajíc a mrkev,
vařený zajíc
Suroviny:
maso zaječí,
mrkev,
máslo,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
cibule,
koření divočina,
koření čili-šípek,
sůl,
slanina,
mléko
Komentáře (20)