Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak vyzkoušejte tento recept na rozlítané ptáčky, kdy tato zdlouhavá činnost odpadá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 107 kJ / 1 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,46 g |
Tuky | 109,40 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 5,88 g |
Sacharidy | 41,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka nejprve uvaříme natvrdo, zhruba 12 minut. Poté prudce zchladíme studenou vodu, počkáme až vychladnou a oloupeme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 3: Maso, párek, okurky a vejce nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, hořčici a promícháme.
Krok 4: V hrnci rozpálíme olej na kterém zpěníme cibuli.
Krok 5: Přidáme trochu chilli, maso s ostatními surovinami, krátce osmahneme, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud maso nezměkne.
Krok 6: Připravíme jíšku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme.
Krok 7: Když je maso měkké, dolijeme vodu, přidáme Masox, zahustíme jíškou naředěnou trochou vody a provaříme aspoň 15 minut.
Zveřejněno 18. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YLj
Moje poznámka
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YLj
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 32 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 42 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
ptáčky z vepřového masa,
španelsky ptacek z veproveho masa,
rozstřelený ptáček,
rozstřelený španělský ptáček,
vepřový ptáček,
roztřelený ptáček,
recept na rozstřelené ptáčky,
rozstřelený ptáček recept,
veprove ptacky,
ptacci recept,
roztřelení ptáčci,
recept na ptáčky z veproveho masa,
rozstrelene ptacky,
španělské ptáčky z vepřového,
recept rozstřelené ptáčky,
ptáček z vepřového masa,
rozstreleny spanelsky ptacek recept,
rostřelený ptáček,
rostřelení ptáčci,
španělský ptáček recept z vepřového masa
Suroviny:
kýta vepřová,
uzenina,
vejce,
okurky sterilované,
cibule,
sůl,
pepř,
chilli,
masox hovězí,
hořčice plnotučná,
máslo,
mouka hladká,
olej
Komentáře (6)