Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou posypanou petrželovou natí s brambory a určitě si pochutnáte .
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 476 kJ / 1 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,52 g |
Tuky | 41,52 g |
Vláknina | 16,95 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 62,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať nasekáme.
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky, osolíme a lehce opepříme.
Krok 3: V kastrole rozehřejeme máslo a kousky masa na něm dozlatova opečeme.
Krok 4: Maso zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme částí vývaru.
Krok 5: Dusíme, dokud se voda nevstřebá a pokračujeme tak až do chvíle, kdy bude maso téměř měkké.
Krok 6: Přidáme plátky nakrájených kedluben a dusíme dál, dokud nejsou měkké.
Krok 7: Potom přidáme cukr, podlijeme mlékem, dosolíme a chvilku podusíme.
Krok 8: Na samý závěr přimícháme 2 lžíce jemně nasekané petrželové nati.
Krok 9: Podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 21. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Y1j
Moje poznámka
Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Y1j
Nejnovější recepty
Kynuté nekynuté koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá fazolová směs s klobásou, kukuřicí a rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 20 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 21 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový koláč s borůvkami
kyskamaryska před 1 minutou
Vlčická játrová omáčka
miryg13 před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
marcela.cl před 1 hodinou
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Kolarovaa před 1 hodinou
Ostružinový koláč s tvarohem
Elinka1 před 1 hodinou
Pomazánka s kapií a balkánským sýrem
Frankie69 před 1 hodinou
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 4 hodinami
České buchty
Martas6 před 4 hodinami
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 4 hodinami
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 4 hodinami
Tématické fráze:
dušené kedlubny s vepřovým masem,
vepřové na kedlubnách,
vepřové v kedlubnách,
veprove s kedlubnou,
vepřové na kedlubně,
vepřové maso na kedlubnách,
maso na kedlubnach,
dušená kedlubna s masem,
plecko na kedlubnach,
vepřové dušené v kedlubnách,
dušena kedlubna,
vepřové maso v kedlubnách,
dušene veprove na kedlubnach,
na kedlubnách,
dušené kedlubny,
veprova plec na kedlubnach,
vepřové v kedlubně,
vepřové s kedlubnami,
dušená kedlubna s vepřovým masem,
kedlubny s veprovym masem
Suroviny:
maso vepřové,
kedlubna,
máslo,
mouka hladká,
cukr krupice,
vývar masový,
mléko,
nať petrželová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (20)